MK – neredovna stolica u prvom mesecu

*12.1.2015

*rodjen decak u terminu, ocena 10/10

*3480gr porodjajna, na otpustu 3360gr

*iskljucivo dojeno

*u startu na levoj dojci osetim bol, koji prodje u roku od par sekundi

*bez terapije

moje pitanje: Prvo dete je sisalo uz dodatak dohrane svaki put posle podoja 6meseci, sada sa drugim dettom sam vise citala,vise se informisala,ali i dalje sam uplasena, ono sto se meni ne uklapa jeste sto beba ne kaki svaki dan, znaci od starta kaki na treci dan i to obilno, stolica je onakva kakva treba da bude, zuta,kasasta, kakvu ste i vi opisali u tesktovima, mokrih pelena ima dovoljno, beba je zadovoljna i lepo spava, sisanje nekad traje i po 40min, spava sat,dva posle toga,ima dovoljan broj podoja.

i ja ne osecam ttaj refleks otpustanja mleka, cujem ja da guta nekad glasnije nekad malo manje,ali ja ne osecam taj refleks… hvala unapred

odgovor:

Malo je neobično da dete kaki svaki treći dan u tom uzrastu ali ako je stolica kako kažete obilna i kašasta a dete uredno piški onda je to znak da unosi dovoljno mleka. Možda ne bi bilo loše da uradite merenje težine čisto da budete mirni. Očekuje se da je do sada beba vratila težinu sa rođenja tj da ima 3480gr ili više. Ako slučajno nije vratila težinu da vidimo bar na žemu je i da bude pregledana od strane pedijatra pa da popravimo ako šta treba.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.