“Mama u dilemi” :-)

Draga Tereza,

Molim Vas za odgovor – moja beba ima 4,5 mjeseca; iskljucivo dojena;

– rodjena sa 3530, izasli iz porodilista sa 3380;
– prvog mjeseca dobila 1,220 gr;
– drugog mjeseca 1,200 gr;

– treceg 800 gr;
– od 3.-4. mjeseca dobila 500 gr, ali je tada dobila i upalu uva 🙁 i panklav sirup 5 dana. Svo vrijeme uzimanja terapije je imala po 5-6 stolica, ojed i grceve, a po savjetu pedijatra smo davali i probiotik zajedno sa antibiotikom… Po prestanku terapije, stolice su se svele na 3-4, zute boje, zrnaste sa malo sluzi i nekog kisjelkastog mirisa i tako vec 5-6 dana od kad je terapija prestala. Napominjem da je od 6.-7. nedjelje zivota do tada imala uglavnom jednu stolicu dnevno sve dok nije pocela da pije antibiotik. Brine me vise taj miris nego ucestalost stolica i nadam se da ima veze sa nekim “ciscenjem” organizma nakon antibiotika, pa bih Vas molila za misljenje.

Takodje, za vrijeme uzimanja terapije nije gubila na tezini, a sada ne znam jer nam je redovna kontrola tek za 10 dana. Pelene su mokre i ona ok sisa, u tandemu sa sestrom od 2,5 godine. 🙂

Hvala unaprijed i pozdrav iz *****

odgovor:

Sve što ste napisali je kako treba. Normalno je da se stolica promeni pod uticajem antibiotika a vremenom ako nastavite sa isključivim dojenje sve srediti.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *