ALj – zastoj u levoj dojci

Draga Tereza,
 
Mama sam 11 mesecnog sina i ponosna sam sto Vasom pomoci uspesno dojim ovih 11 meseci i planiram nastaviti dokle god beba bude htela ! Veliko Vam HVALA zbog pomoci na pocetku ,zaista ste poredivan covek!
Nemamo nikakvih problema dosad,ali danas sam primetila da mi je leva dojka napeta,osecam cvorove od sredini dojke ( od grudnoj koski ) prema areolu i ispod areole.Zaista je bolan taj deo dojke,ispod areole osecam cvor velicinu oraha.
Danas pretezno dajem da doji od levoj grudi,ali jos uvek bol ne popusta.Gruda je inace meka,nije otecena i crvena ,samo boli na najmanji pokret rukom,na dodir i naravno kad bebac vuce.Jednom mi se isto to dogodilo na desnoj dojki,ali sledeceg dana je nestalo,takodjer cvor je bio manji nego sada..
Inace beba spava sa mojo desnoj strani,tako da nocni podoji u lezecem polozaju su uglavnom od desnoj dojki,dok leva ne koristim toliko uvece,pa mozda to je uzrok….
 
Hvala Vam ipak na Vasem strucnom odgovoru i savetu!
 
Lep pozdrav iz Makedonije.

odgovor:

Da li je uzrok noćno preskakanje podoja ili možda pritisak na taj dojke koji može da izazove brushalter svejedno je jer se najverovatnije radi o zastoju mleka. Stavljejte toplu oblogu na taj deo pred podoje i lagano masirajte dok dete sisa pa bi trebalo da se smanji. Ukoliko i posle 2-3 dana ne bude bolje ni malo već se javi temperatura javite se ipak doktoru da pogleda radi eventualnog uključivanja antibiotika mada se nadam da će beba i ovo što sam već napisala uraditi svoje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.