marsim spec – noćni podoji i službeni put

Pozdrav Tereza,

dijete je rođeno 19.11.2013. zdravo i u terminu,
težine: 3650 pri rođenju, nemam podataka ostalih težina.
dijete je do 6 mjeseca samo dojeno, još uvijek doji.
na preostala 3 pitanja odgovor je Ne.
Pitanje koje me muči.
Dijete dojim ujutro kada pođem na posao i oko 3 sata kada se vratim, zatim pred spavanje,međutim moja beba ima česte noćne podoje, to bih svakako htjela ukinuti,al na neki bezbolan način. Pa ako ima neki savjet. Druga stvar koja me muči: za dva tjedna ću morati otputovati na dva dana ne znam kako će to utjecati na dojenje, dijete?
odgovori:
Draga majko noćni podoji se jako teško ukidaju. Imate dve opcije ili da čekate da dete samo sazri i prestane sa njima, kao što čekamo da prohodaju i da usvoje i druge velike veštine ili da u dogovoru sa ukućanima pregrmite nekoliko noći bez davanja dojke. Ja ne mogu uticati na tu odluku nikako.
Što se tiče službenog odsustva tu je situacija mnogo lakša ako ste vešti u izdajanju mleka. Dok ste odsutni od deteta biće potrebno da dojke praznite do kraja u vreme kada bi dete sisalo. Ako Vam izdajanje ide teže onda povećajte broj izdajanja ali se svakako trudite da to bude što bolje pražnjenje. Evo malo o tome: Izmlazanje (izdajanje) mleka – kada, kako, koliko? kao i Izdajanje mleka 1. deo
Ne brinite za dete, čim majka nije tu neće mnogo tražiti podoje jer nema od koga a kada se vratite sve će se vratiti na staro dobro sisanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.