IB – vraćanje na dojenje

Draga Tereza,

Ja sam porodilja iz Beograda nedavno sam se porodila putem carskog reza,mleko je krenulo neki treci dan od porodjaja.Bebu sam dojila uz dohranu u porodilistu, kada sam stigla kuci ista situacija se nastavila.
Ja imam mleka ali ne dovoljno ( ili nedovoljno nutritivno ako je to moguce).U pocetku sam joj davala 2 do 3 dohrane na dan i ostalo sve vreme dojila, beba je bila kenjkava i uvek gladna. 
Patronazna sestra mi je rekla da beba nedovoljno napreduje i da moram da je dohranjujem. Sada se to svodi samo na dohranu jer od mog mleka ne moze da se najede. Ja se izmuzem nekih 60ml a posle toga ona mi pojede 60 ml dohrane.Ja iskreno zelim da bebu dojim bez dohrane, beba sada ima 3 nedelje. Jako sam se uplasila da nenapredovanje moze da ima neke posledice
po bebino zdravlje.Ne znam kako da izadjem iz ovog vrzinog kola dohrane… Nadam se da imas savet za mene.
Sada sam pronasla vas sajt tako da sam krenula da iscitavam o dojenju ali sam nestrpljiva da sto pre saznam neki tips za moj problem.
Unapred hvala,

pozdrav

odgovor:

Kao što kažete Vi ste sada u Vrzinom kolu i dojenja i izdajanja i dohrane… Ne bi Vam bila u koži… Ovako:
prvo i osnovno dete mora često da sisa i mora biti pravilno postavljeno na dojku, ovako: Položaji za dojenje i pravilno postavljanje bebe na dojku (opis i video)
Zaboravite na izdajanje do daljnjeg, neka dete sisa a za dva tri dana krenite da ukidate postepeno dohranu i to ovako: Kako izbaciti flašicu i vratiti se na dojenje?

Tereza Miljković
savetnica za dojenje

postanite član Super beba zajednice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.