Sandra1 – česti podoji

Draga Tereza,
 
imam predivnu devojcicu rodjena 21.1.2015 u roku sve je bilo ok. prvi dani dojenja su bili jako bolni ali smo uspeli uz silikonske nastavke. rodila se  50 i 3590 a odpustna joj je bila 3410… u ponedeljak nam je bila patronazna i imala je 3610. 

E ovako ona je jako dobra sisa i spava, redno ide na stolicu skoro po svakom obroku… sisa kad ona hoce znaci nekad na sat, dva, tri,…dva puta se desilo da je spavala 5sati.

danas je bila na sisi od 18do 23 non stop cim sam odmakla ona ustane i trazi i onda kaki i opet tako…. to se nam do sada jos nije desilo i zabrinula sam se dali je gladna …iako je kakila non stop… 
zanima me da nije mleko mozda previse vodeno pa da je ne zasiti? sa kojom hranom bi bilo mleko gusce? da nije reakcija neka od moje prehrane? dala sam joj  20ml adap. mleka iako mi je bilo jako tezko, srce me boli ali onda je konacno zaspala.

da napomenem da su mi bradavice razdrazene i da me desna boli. 

jako bih volela da nastavimo sa dojenjem nema mi ljepseg osjecaja.
 
hvala vam na vasim odgovorima i puno puno vas pozdravljam
odgovor:
Sve je savršeno u redu i sa mlekom i sa detetom. Obratite pažnju na to da je dete pravilno postavljeno na dojku kako ne bi zbog čestih podoja povređivalo bradavice. Bebe imaju svpje faze kada jako često sisaju pa opet posle nekoliko dana imaju malo lakši ritam. Tako dojenje funkcioniše: Skokovi u razvoju Dete Vam redovno piški i kaki znači da mleka ima više nego dovoljno sada Vam treba samo malo strpljenja dok ne prođe.
Evo tekstova koji će Vam neke stvari razjasniti: Prvi dani – dojenje Da li moja beba dobija dovoljno mleka?
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.