Ana14 – promena u stolici nakon primljene vakcine

Beba: 03.08.2014,
-rođena na vrijeme, težina 3700, dužina 56 cm

-2 mjeseca:4100; 3 mjeseca:5550, 6 mj.navršenih:8800 (prije tri dana)

-doji, kašice od jabuke i banane se daju od 5 mjeseca, ne voli riži i krompir bogzna.

Poštovana Tereza,

Beba mi se u petak ujutro probudila začepljenog nosića (inače većinom spava po čitavu noć). Budila se 2 puta. Nosić je čišćen fiziološim rastvorom, kapima SeptoAqua,i Nosi setom za izvlačenje. Povišene temperature nije bilo. Dat je sirup od islandskog lišaja (pola kašičice ujutro i navečer).

U subotu (danas) nosić je i dalje začepljen i temperatura je porasla na 37,2. Stavljen je čepić Paracetamol.i temperatura se smanjila. Sluz u nosu nestala. Stolica je do subote bila normalne zućkaste boje, ali je već pozelenila. Da li je normalna boja stolice i šta mi dalje preporučujete?Moram dodati da je beba bila na vakini 3 dana prije toga.

Pozdrav,

odgovor:

Sobzirom da je dete pre par dana primilo vakcinu ona kao i svi drugi medokamenti može da utiče na promenu izgleda stolice kod dojenog deteta. Ukoliko postoje drugi detalji vezani za zdravstvenoi stanje Vašeg deteta najsigurnija opcija koju Vas savetujem je da sa detetom posetite pedijatra kako bi dete bilo pregledano. Nadam se da će se stanje stabilizovati u što kraćem vremenskom roku.

Srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.