DR – zabrinuta sam imam li dovoljno mleka

Draga Tereza. Moja beba je rodjena 17.01.ove godine sa 3350grama. U bolnici je izgubio 200grama. Na pregledu sa 17 dana imao je 3840grama. Doktorica je rekla da je to previse. Iskljucivo ga dojim, ali imam sesirice zbog malih bradavica. Poslednja dva dana beba je stalno gladna, svakih sat i po se budi, a i kada spava nemiran je. Je li moguce da mi nestaje mlijeka? Kupila sam ad ali nebi mu to davala ako bas ne moram, a opet zao mi da je gladan.I moze li dojena beba previse napredovati? Hvala vam mnogo

odgovor:

Uzalud ste bacali novac na kupovinu svega toga. Vaše dete ako redovno sisa i redovno piški nema nikakvu potrebu za dodatnim mlekom. Za doktorkin komentar da Vam je dete previše napredovalo je uzaludno komentarisati jer određenim doktorima nažalost ništa nije dovoljno dobro.
Bebe imaju svoje faze kada sisaju češće i kada menjaju ritam ne samo hranjenja već i spavanja. Postaju razdražljive itd a sve detalje imate baš u ovom mom tekstu: Skokovi u razvoju a ako Vas brine količina mleka tj da li dete posisa dovoljno mleka to ćete lako otkriti ovako: Da li moja beba dobija dovoljno mleka?

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *