NM – problem sa lošim hvatom dojke i bolovima

Poštovana Tereza, mnogo vam hvala na podršci i svim člancima koje ste postavili. Pratila sam sve i mnogi su me problemi zadesili i uspjela sam ih prevazići.
Javljala sam vam se prije 2 mjeseca i od tada pokusala na sve nacine da rijesim problem sa bolnim bradavicama,ali nisam uspjela. Mislim da je u pitanju kao sto ste mi i rekli loš položaj. Njegova gornja usnica nije prevrnuta prema vani a donju mu prevrnem ja na pocetku podoja. Odlično napreduje i ima mlijeka dovoljno, ali sada imam dodatni problem. Mislim da je kao sto ste pisali u člancima skok u razvoju. Ne smiruje se prilikom dojenja, sve sam pokusala, i tisinu i da mu drzim rukicu i da gurkam mlijeko,ali ne ide… Ne mogu vise izdrzati bol koja se dodatno pojačava. Suze teku,a grudi bride konstantno.

Molim vas da mi pomognete kako da prestanem? Imam u kuci bebelac pa bih mu to spremila ako mislite da je ok. Da li može biti nekih posljedica po mene što sam toliko dugo trpila bolove skoro sve vrijeme?

Srdačan pozdrav!
P.S. Mnogo vam hvala sto pomažete majkama i bebama.

odgovor:
Draga majko ne mogu sada da pronađem predhodnu prepisku pa ću samo da napomenem… Da li ste možda bili na kontroli kog dečijeg hirurga da pogleda da li Vaše dete možda ima problema sa skraćenim frenulimom ispod jezika ili sa resicama ispod usne? Ako to detetu smeta da se pravilno postavi na dojku onda ćete za par minuta rešiti sve probleme, posle je samo stvar da dete pravilno uhvati što će biti mnogo mnogo lakše: Ankiloglosija ili “sapet jezik” i dojenje
Nemojte prelaziti na veštačko mleko pre nego probate još ovo.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *