BP – dete ne dojim zbog žutice

Datum rođenja deteta 22.01.2015

Da li je rođeno u terminu i zdravo? rodjena je 3 dana pre termina, zdrava

Ispišite sve težine Vašeg deteta od one sa koliko je dete rođeno pa redom one koje imate rodjena sa 3.240kg, izasla sa 3.080kg, sada ima 4.730kg

Da li je dete isključivo dojeno (bez vode, čajeva, sokova, kašica…), isključivo hranjeno majčinim mlekom (izdajanje), dava li ste i/ili dajete ad. mleko, od kada i koje količine…?

Ako imate problem sa bolnom dojkom, od kada, koji su simptomi, da li jedna dojka ili obe…?

Da li koristite neku terapiju, od kada i koju, da li po savetu doktora ili na svoju ruku?

Da li dete koristi neku terapiju od kada i koju? Koristi multilac zbog zelene stolice po savetu pedijatra

Postavite pitanje sa što više detalja kako bi dobili precizniji odgovor: Zadnjih 5 dana ne dojim bebu zato sto je trebala da primi vakcinu ali je nije primila zato sto ima povecane bilirubine, za to vreme je pila bebelac i jos uvek ga pije dok ne dobije vakcinu i ne odobre mi da dojim, a ja se u medju vremenu izdajam. Medjutim mleko mi se smanjilo, svaki put kada ona jede ja mleko izdajam, ali se smanjuje, uvek izdojim po 120ml, nekada i vise, sada ne mogu da izmuzem ni 50ml. Da li mleko mogu vratiti da bi posle mogla da dojim, posto mi se dosta smanjilo..:(

odgovor:
Imam osećaj da sam Vam već odgovorila negde na isto pitanje ali nema veze, evo da ponovim. Ukoliko je Vaše dete zdravo a povišen bilirubin ima od Vašeg mleka, takozvanu laktacijsku žuticu, onda možete normalno da dojite. Ovako će Vam ako već nisu upropastiti dojenje.
Mleko možete vratiti tj povećati količinu kada dete bude krenulo opet da sisa i to AKO bude htelo uopšte da sisa jer se več navikava na lakoću pijenja iz flašice.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.