DD – bol u bradavicama i dojci

Postovana ga.Tereza,
Molim za vasu pomoc. U lijevoj dojci vec dva mjeseca trpim uzasne bolove. Bol nije konstantan vec se pojavi nakon dojenja i ne popusta dok ne popijem tabletu protiv bolova,Seractil neznam koliko ste upoznati stim al ovdje u Austriji je dozvoljen uzeti trudnicama i dojiljama.
Bol je samo u lijevoj dojci i stvarno je nepodnosljiva. Bol se isjeca poput da me neko nozem sjece unutar dojke…uzasni zigovi. Pokusala sam trljanjem sode bikarbone i vode al ni to ne pomaze. Sta bi to moglo biti.Mozda beba ne doji na toj strani kako treba pa je nazuljala dojku? U prilogu vam saljem i sliku. Dojim vec uspjesno 12 mjeseci zahvaljujuci vasoj grupi.
Hvala vam unaprijed za vas odgovor.

Sa postovanjem

odgovor
Draga majko prema slikama koje ste poslali definitivno se radi o lošem položaju deteta na dojci, ne prihvata je dobro, pa Vam se bradavica sva nažuljala. Probajte kako znate da promenite položaj u kom dete stavljate na ovu dojku, a zbog probadanja posavetujte se sa doktorom oko mazanja Daktanol gelom nekoliko dana da vidite da li će Vam to ublažiti probadanja. Ako bude poboljšanja nastavite sve dok se simptomi ne povuku u potpunosti plus dodatno nekoliko dana. Naravno ako počne poboljšanje onda terapiju treba davati i bebi kako Vam ne bi prenosilo ustima gljivice.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *