NV – ukidanje podoja i uspavljivanje bez dojke

Postovana Tereza, Moja beba ima 9 i pocela je sa cvrstom hranom sa 5,5 meseci.

Dobra je, zdrava je i lepo napreduje. Moje pitanje se odnosi na postepeno ukidanje podoja, kako??? Mislim da cu imati bas problema, jer moja beba je prava maza, i dalje sisa na zahtev i to vise puta u toku dana,noci, iscrpljujuce je. Problem je sto i ne zna da zaspi drugacije, osim na dojci. Dete je rodjeno u terminu, rodjeno sa 3300, prvi mesec napredovalo 1250gr, tj.imalo je 4550, drugi 5750, tri i po 6850, peti 7500,sesti 7650, sedmi 7950 i sad ce sa 9 na sistematski. Iskljucivo dojena do sad, bez ad. Ne koristim nikakvu terapiju,a ni dete trenutno ne koristi nikakvu terapiju.

unapred zahvalna

odgovor:

Draga majko imate dve stvari koje trebate pokušati srediti, prvo to je uspavljivanje bez dojke. Vaše dete ima kao asocijaciju za spavanje dojku pa ne zna drugačije. Neće biti lako ali sa strpljenjem se sve može: Uspavljivanje bez dojke
Dnevna ukidanja podoja su mnogo lakša. Jednostavno kada dete ima usvojen ceo obrok posle obroka ne dajete dojku već date detetu vode. Tako se polako isključuju svi podoji preko dana koj su bili pratnja obroku. Ostajete samo na podojima koji su pojedinačni tj zasebni obroci. Na primer imate ranojutarnji podoj, doručak bez podoja, podoj pre spavanja, ručak bez podoja, užina, podoj za laku noć.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.