Sandra1 – U desni dojki nema mleka:(

Draga Tereza,

opet se na vas obracam, da vam ukratko objasnim kakav je ritual….. 
ginekolog mi je dao syntocinon  40 i.e./ ml spric za u nos 10min prije podoja…kad prodje odprilike 10 min. podojim na jednu dok joj nije dosta… onda ostatak izmuzem. onda kad je opet gladna opet spric i drug dojka i ostatak izmuzem… uglavnom i da samo malo sika ja ceo ostatak izmuzem. ona jede otprilike na tri sata od 8:00-22:00  a onda jede do 8:00 samo dva puta. ja sam nju budim, umivam, presvlacim, pricam ali dzaba jako malo puta uspjem da je razbudim…
 
bili smo na jakom dobrom putu lepo napredovali posto je jako lena.
Ali juce sam se nasikirala i u desnoj dojki nema skoro nista mleka …..nema:( samo oko 20-30 ml. i jos sam sinoc nakon podoja dva sata sa pumpicom pokusala da nesto napravim da bih kod naslednjog podoja bilo vise ali nista:( i da jos to 2.3.smo imali 4260g a juce 4650g… jako sam se zabrinula posto sam se stvarno namucila da uvatimo neki ritam i da ne zaspi dok sisa. 
Molim vas za pomoc:( i brzi odgovor da znam na cemu sam 🙁
 
puno vas pozdravljam

odgovor:

Draga majko morate se opustiti jer mleko neće prestati preko noćo. Ono što se Vama desilo je da ste se uplašili a kada ste uplašeni u Vašem telu se povećava količina adrenalina, sve dok ste Vi uplašeni mleko neće ni kap izaći iz dojke ma koliko izdajali. Samo smirena majka može da doji. Uzmite lepo idite pod tuš opustite se lepo zagrejte telo i dojke toplom vodom pa kada izađete iz kupatila u krevet i dete na dojku. Neće Vam trebati ni sprej ni ništa. Noćads u toku noći ako dete traži slobodno na dojku i razmišljajte pozitivno mislite o dvom detetu o rekama mleka koje teku… da se opustite pa će sve ići kako treba. Pratite detetove mokre pelene one će Vam reći da li dete posisa dovoljno mleka. Ako redovno piški sve je ok. 

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *