JN – smanjenje količine mleka u jednoj dojci

Moja beba  je rodjena 19.09.2014.god, nedelju dana nakon termina, carskim rezom, uspesno je dojim sest meseci, pre mesec dana smo krenuli sa kasicama, rucka i sisa bez problema, ali od pre tri dana kolicina mleka na jednoj dojci se znatno smanjila skoro i da nema nista, dok je druga sasvim u redu, imala je osip i lekari su nasumice rekli da je alergicna na kravlje mleko koje ja pijem i savetovali mi da izbacim sve mlecne proizvode sto sam i uradila, moje pitanje je da li se kolicina mleka na jednoj dojci smanjila zbog ne unosenja mlecnih proizvoda ili postoji neki drugi razlog i kako da ujednacim i jednu i drugu,naravo ne bih prestala da je dojim,unapred hvala !

odgovor:
Količina mleka koja se stvara u dojkama je direktno povezana sa podojima tj pražnjenjem dojke. Ukoliko dete redovno sisa onda se mleko stvara u dovoljnoj količini. Mekoća dojke nije merilo količine mleka u njoj kao što ni izdajanje nije merilo količine. 

Preporučujemo da pročitate sledeće tekstove:
Zabrinutost oko količine mleka
Upomoć! Moja beba odbija jednu dojku!

Potpuno je nevezano da li ste Vi izbacili mlečno ili ne sa proizvodnjim mleka. Ukoliko Vaše dete ranije nije imalo problema sa osipom a Vi ste normalno konzumirali mleko i mlečne proizvode onda čisto sumnjam da je to sada slučaj.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.