2 Milena Diskov 1

2 Milena Diskov 1Od kako sam saznala da sam trudna odlučila sam da po svaku cenu dojim svoju bebu.

Inače, mleko mi je krenulo u sedmom mesecu trudnoće , toliko da sam do porođaja morala da stavljam vatu u grudnjak.

Moja princeza je , inače, rođena u terminu i odmah je počela da siki. Bilo mi je pomalo naporno u početku jer sam imala mnooogo više mleka nego što je njoj potrebno pa sam morala da se izmlazam da nebi dobila mastitis. S obzirom da je od početka sikila na sat ipo-dva a moje bradavice nisu bile spremne na to, pojavile su mi se ragade  i nekoliko puta su mi čak i krvarile bradavice. Ali, sve se to zanemari i izleči ako je jaka volja i želja za dojenjem.

Sikila je na zahtev sve do 15 meseci i 17 dana . Sikila bi bar do dve godine da nisam morala da počnem sa hormonskom terapijom jer su mi se javljala krvarenja van ciklusa. Evo, sad ima skoro 19 meseci i još nije zaboravila svoju siku. Mazi se sa njom i ako zna da mama više nema mleka.

2 Milena Diskov 2

Svim budućim mama bih rekla da ne odustaju koliko god imale mleka ili problema sa  laktacijom. Ne samo što je dojenje najzdraviji vid hrane za naše anđelčiće već je i neopisiv osećaj kada to malo biće leži na našim grudima.  Božanstven osećaj bliskosti, povezanosti, ljubavi…..

Sve vas pozdravljam,

Milena Diškov

Tekst napisala članica Grupe za podršku dojenju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.