Sa prošlog okupljanja Foto: Super radio

Sa prošlog okupljanja
Foto: Super radio

Akcija „Moja podrška dojenju“ po 5. put se održava u Nišu, a ovog puta u toku Nacionalne nedelje dojenja (1. – 7. oktobra).  Okupljanje mama je sutra u 12:30 u kafiću „Crazy boy“ u prizemlju Kalče (ulaz kod fontane).

Prema istraživanjima UNICEF-a u Srbiji ima tek nešto više od 13% dojene dece do 6. meseca života. Podaci, takođe, kažu da 98% žena ima realnih mogućnosti za dojenje svoje bebe, a da to ne rade uspešno iz neznananja ili zbog pritiska okoline.

Ovi poražavajući podaci su samo jedan od razloga zašto su mame odlučile da se okupljaju svakog meseca, a organizatori u pozivu kažu:

“Razmenjivaćemo iskustva i družiti se. Dobrodošli svi vi koji podržavate dojenje kao najbolju hranu za bebe. Trudnice, dojilje, tate, bake, deke, tetke, kume, komšinice… podržite nešto što je veoma bitno za pravilana rast i razvoj naših beba, a to je majčino mleko.”

Akciju su pokrenule mame, koje su članice grupe Moja podrška dojenju. Ovu grupu već 4 godine vodi Tereza Kiš Miljković, vršnjačka savetnica za dojenje.

Izvor: superradio.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.