nadja – uvedena flašica uz podoje

Dobar dan, Tereza

Devojcica mi je rodjena 24.10.2014. Rodjena je dve i po nedelje pre termina, zdrava. Tezina na rodjenju, 2900gr, po izlasku 2700, nakon prvog meseca 3500gr, nakon drugog 5kg. Dojena je 2 meseca, nakon cega sam joj uvela dohranu, jednom-dva puta na dan, 90-120ml.

Pitanje je, na koji nacin mogu da poboljsam laktaciju, jer imam osecaj da nemam dovoljno mleka za njene potrebe. Sisala je na svaka 2h, sada na 2-3h. Imam osecaj da mi se dojke pune na 4-5h, pa sam joj zato uvela dohranu, jer mislim da je gladna. Kad sisa, a imam osecaj da nema mleka u dojci, ona place, i kad joj dam dohranu, posle toga se smiri. 

Hvala Vam puno.

odgovor:

Joj majko ko Vas prevari da uvedete dohranu. Dete Vam napreduje iznad svakog proseka, dobilo 800gr pa još 1500gr… Oj živote 🙁 Nadam se da ste ostali na toj jednoj dohrani i da niste povećavali. Što pre je smanjujte i neka dete sisa kada god želi i koliko želi. Ako je na dva sata ok ako je na tri ok ako je na pola sata i to je ok. Tako se održavakoličina mleka kako treba, prateći potrebe deteta.

Ovo bi volela da pročitate posebno deo Lažni alarmi…: Zabrinutost oko količine mleka sve će Vam biti jasnije

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.