AZ- beba izbacila nocni podoj i nadolazenje mleka

Draga Tereza posto ste uredjivali sajt pa ne mogu da nadjem pitanje koje sam vam ranije postavila da bi ispod u komentaru pitala jos nesto evo opet cu da vam kazem podatke, nadam se da vas ne gnjavim 🙂
 Beba je devojcica, rodjena 21.10.2014, u terminu (40 n.g.), ocena 10, na rodjenju 3100 kg. duzina 53 cm., na otpustu iz porodilista 2950 kg. dalje tezine: 
33 dana- 4050 kg.
51 dan- 4450 kg.
60 dana- 4670 kg.
67 dana- 4760 kg.
82 dana- 4910 kg.
87 dana- 5100 kg. to je bilo na zadnjem sistematskom 16.01.2015. vise je nismo merili.
Iskljucivo dojena bez sokova, vode itd. Bez zdravstvenih problema i terapije. Broj mokrih pelena i stolice prosecan.
 
Moje pitanje je da li smem u ovom uzrastu da je pustim da nocu spava duze. Tacnije nocu kad zaspe spava sest sati pa se probudi sisa aktivno desetak petnaest minuta pa nastavi da spava jos cetiri sata pa opet sisa i onda bude budna jedno dva sata pa dremne kako kad nekad pola sata, sat, nekad dva. Tako da preko dana sisa na dva tri sata, nekad i cesce. meni je pedijatar rekao da smem da je pustim da spava ali ipak bi cenila i vase misljenje s obzirom da preskace nocni podoj.
I moram da Vas pitam jos nesto. S obzirom da mi je ovo druga beba ( stariju sam dojila dve i po godine. u pocetku tandemski ali je pre desetak dana sama prestala da doji, na sta sam jako ponosna sto smo bez stresa i plakanja prestali da sikimo 🙂 ) .
Sa prvom bebom mi je bilo drugacije sto se tice nadolazenja mleka nego sa mladjom. Sa prvim detetom posle dva, tri sata grudi bi mi se vidno dopunile, i generalno su bile punije, a sad sa drugom bebom je drugacije. Tek posle sest sati ne dojenja meni se grudi napune u smislu da su osetno teze, iako su meke, sto bebica posle tri, cetiri hranjenja prilicno isprazni obe. Cesto joj dajem jednu dojku i za dva podoja da bi izvukla sto vise zadnje mleko, ali sam primetila da kasnije tokom dana a posebno uvece, ne osecam bas tezinu mleka u grudima, osetno su lakse. Pre podne iz jedne dojke po podoju ostane jos mleka sto bi mogla da izvuce, a uvece joj jedna nije dovoljna vec mora i iz druge da izvuce pa onda obe budu i mekei lakse pa me to malo brine. Zasto mi se izmedju podoja ne pune dojke toliko kao sa prvim detetom. Da li zato sto sam tako dugo dojila stariju pa su grudi generalne mekse ili je u pitanju ishrana ili nesto trece.
Unapred Vam puno hvala na savetima.
Srdacan podrav
odgovor:
Slobodno pustite dete da spava ako želi. Nemojte davati dva puta zaredom istu dojku neka slobodno sisa iz jedne što duže po podoju. Dojke su jednostavno mekše jer su prošle kroz dve trudnoće pa je to za očekivati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.