ATL-premalo mlijeka???

Poštovana Tereza,

21.12.2014.  39+4  rođena zdravo  2680g

2500g otpusna  težina

2740g 10dana

2840g 14dana

3000g

3440g   mjesec dana

ne znam više šta da radim…koliko god se trudila, koliko god moja beba od 5 tjedana bila na dojci….nikako se ne može najesti moga mlijeka….uvijek ostaje gladna….na ručnu izdajalicu ne mogu skoro pa ništa izdojit….na početku sam mogla 20 ml….sada više ni to. Vrijedi li kupiti električnu izdajalicu kako bi potaknula veću proizvodnju mlijeka??? Vidim da ima dvostruke koje oponašaju djetetovo sisanje, možda time mogu uspostaviti laktaciju i let down refleks? Inače moja beba voli bit na dojci,  lijepo  guta, ali ne može se najesti. Želim uspjeti.

Inače smo krenuli s dojenjem 4.dan. U bolnici  je bila preslaba  da  bi navukla mlijeko pa su joj odma dali  AD. Doma je krenula dojit i  nadohrana. 30ml pa sve više sad smo na 70-80ml.

Molim odgovor, mislim da mi je elekrična ostala kao zadnja nada. Pijem čajeve, puno spavam i  odmorna sam.  U grupama kažu da se Vama obratim, da svima možete pomoći

Lijep pozdrav

odgovor:

Draga majko, Vaše dete je napredovalo skoro 1kg tako da to ne treba da Vas brine ali ovo dodavanje mleka je pod velikim znakom pitanja. Zašto ste počeli davati? kada ste počeli? Šta je to što Vas je topliko zabrinulo pa ste krenuli? Možda Vas ništa nije brinulo ali ste dobili pogrešne informacije koliko beba treba da sisa, koliko da spava itd…
Zašto toliko muke oko izdajanja kada izdajalice ne mogu izvući mleka koliko mogu detetova usta? Izdajanje radi provere količine nema smisla baš iz tog razloga. Ne bacajte novac na izdajalicu već mi dajte malo više informacija o početcima dohrane a još više o tome kada, kako i koliko hranite dete u poslednjih nekoliko dana (odnosi se na adaptirano i dojenje)?

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.