TM – problem s dojenjem

Poštovana gđa. Tereza,

-Beba je rođena 21.10.2014

-nakon 24 sata života premještena je na odjel pedijatrije zbog infekcije gdje je provela 12 dana, tamo sam je dojila svaka tri sata, noću su joj davali AD mlijeko.

-rođena je sa 3500g, prvi mjesec je imala 4025g, drugi mjesec 5050g i sad zadnje sa tri mjeseca 5600g.

-beba je od kad smo došli kući isključivo dojena

-sad je problem sto ona od kad je bila dva i pol mjeseca ne sisa mirno, sisa maksimum 10 minuta i onda počne okretati glavu od sise, plakati i izvijati se. Pokušala sam sve hranim je na zahtjev, mjenjamo položaje za vrijeme dojenja čak sam je i hodajući hranila mjenjala mjesta dojenja čitala sam vaše tekstove i pokušavala svašta al ona uporno odbija. Prvo sam mislila da je skok u razvoju i sve cesce joj dala da doji al sad to vec pre dugo traje. Ona ima 4-5 mokrih pelena na dan al se vidi po njoj da je drugčija stalno je nervozna i plačljiva, što nije bila dok je uredno i mirno dojila.Mislim da možda ima grčeve al se grči samo dok doji i prducka. ja ju stavljam na stomak da joj izadju plinovi, savijam joj noge prema stomaku malo pomogne ali ne puno. Stalno slušam kako nemam mljeka i da joj uvedem AD no ja nisam htjela mislim samo je faza. No sve više mislim da ga uvedem jer ni izdojiti ne mogu ( jedva 30ml), a i pedijatrica ga je savjetovala.Ovo traje vec nekih mjesec dan. Umorna sam vec od svega molim vas neki savijet dali da uvedem Ad ili da još nešto pokušam?

odgovor:
Drago mi je da ste se javili jer je sve kako treba i sa Vašim mlekom i sa detetom. Ako je Vaše dete odredilo da je 10minuta po podoju dovoljno onda nemojte da pokušavate da ga produžite. Mokre pelene Vam ukazuju da je sve savršeno dobro. Dojenje nazahtev podrazumeva praćenje potreba deteta, podoji se daju kada dete traži i traju koliko je detetu potrebno. Nikako drugačije.
srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.