mali terminator :) – prvi dani i dojenje

Postovana Tereza,

Porodila sam se 28.01.2015 i dobila decaka teskog 3kg i 51cm dugog.  Rodjen je malo posle termina kao zdravo dete, ocena 9/9.
Iz bolnice smo izasli sa 2770, nije imao zuticu i prva mi je beba. Imam veliku zelju da dojim svoju bebu ali kad god ga stavim na dojku on se uspava i pored svog mog animiranja po tabanima… Bojim se da zaspi gladan, inace mi je jako tesko da ga probudim, ako ga predvlacim on  toliko place da se brzo umori i nema snage za sisanje. Patronazna mi je rekla da mu uvece dam dohranu, kako bi smo se oboje koliko toliko naspavali jer ako samo sisa budi se stalno. Inace imam mleka… Njen preflog je da ga danju budim na 2 sata a nocu na 3 radi podoja.
Trudim se da maximalno izbegnem dohranu ali nekad sam toliko umorna a imam utisak da i njega mucim i izgladnjujem.

Sta mi predlazete kako bi smo dohranu potpuno izbacili? Ne zelim da ostanem bez mleka.

Hvala,
Lep pozdrav

odgovor:

Ako sam u pravu već sam Vam odgovorila ali nema veze evo i ovde da ponovim. Dete je tek rođeno i mora da sisa često kako bi se izvežbalo i došlo do dovoljno mleka. Flašica Vam ne treba nizašta osim da napravite problem i detetu i sebi.
Postavljajte dete ispravno na dojku (tada podoj ne boli a dojka posle podoja bude mekša) a znaćete da li dete dovoljno posisa ovako: Da li moja beba dobija dovoljno mleka?

Tereza Miljković
svaetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.