ML – dete odbija podoj

Draga Teresa!

Majka sam 10 tjedana starog dječaka.Rođen je zdrav 7 dana poslije termina carskim rezom(previsoko je bio,nikako da se spusti) i od tada isključivo dojena beba bez ikakvih dodataka.Kad se rodio imao je 3380g,a mjesec dana kasnije 4600g.

Do prije dva dana još uvijek je rasla težina. Mjereći se skupa s njim na kućnoj vagi(prvo sama pa s njim:/),ima oko 6kg. Jedini  problem oko dojenja do sada je bilo duuuugo dojenjeJ i znao je biti dosta nemiran….kako kad. A Sad se uistinu pojavio problem,a taj je da kad mu prilazim s dojkom plače,vrišti i nikako da ju uzme, ili ju umze pa grize i cijeli se previja. Grozno,nikako da ga nahranim. Tek nakon dugo nošenja ili u polusnenom stanju,uzme ju i pojede.Sinoć su podoji trajali duže(inače su bili jako kratki noću),ali danju nikako….kroz jutro malo bolje,nekako ga privolim ,ali što dan ide dalje,on sve nervozniji.ni pelene mi se ne čine osobito pune pa sad sve strahujem kojim ovo smjerom ide..nadam se ne adaptacijskom mlijeku.

Unaprijed hvala na pomoći

odgovor:

Pre svega deca imaju ponekad faze da jednostavno iz nekog samo njima znanog razloga štrajkuju sa dojenjem tj ljute se i ne žele da prihvate podoja ali majka uspeva da ih nahrani u polusnu. Ta faza zna da potraje nekoliko dana. Vi budite strpljivi, ne namećite podoje ali ponudite kada ocenite da možda vreme za podoj.
Štrajk dojenja – beba neće da sisa

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.