Lala1102 – bolne bradavice i mnogo pitanja o dojenju

Datum rođenja bebe: 11.02.2015
Dijete je rođeno u trminu zdravo
Porođajna težina: 3,500 težina po izlasku iz bolnice 3,350
Dijete je prvih 6 dana hranjeno dohranom i pokušano dojiti, u bolnici pošto se radi o porodu crskim rezom, odprilike 60ml ne znam ime dohrane, 7 dan smo počeli sa dojenjem.

Imam problem samo sa bolnim bradavicama.
Po savjetu doktora koristim antibiotike 400mg PANCEF
Beba nema terapiju
 
Poštovana, molim Vas za pomoć. Prije 7 dana sam rodila zdravu curicu u terminu, porod je bio carski rez. s obzirom da je došlo do manjih komplikacija nakon poroda i primljene tranfuzije krvi, u bolnici sam provela 5 dana. za to vrijeme dijete su mi hranili dohranom oko  60ml jer je beba imala veliki apetit, pokušavala sam je dojiti ali najvjerovatnije od stresa nisam mogla da navučem mlijeko. kada smo izašle iz bolnice mlijeko je samo krenulo i sada smo na dojenju. prvi dan kod kuće smo prvo dojili pa samo onda davali dohrane nekih 50ml, onda smo spali na 40ml, da bi danas skroz ukinuli dohranu jer ima dovoljno mlijeka. Beba je prvi dan spavala, međutim od juče beba skroz malo spava, stalno je gladna svake sekunde traži da sisa. Imam problem ne znam koliko da je držim na grudima da sisa, držim je po 15min na svakoj dojci ali ona ubrzo opet traži da doji. jutros se probudila u 8 sati podojila je da bi ona opet u 9.30 tražila i ja sam je podojila 15min na svakoj dojci. ali nije htjela nikako da spava. dolazila je i patronažna oko 12sati kada smo joj opet dali da doji ali ona nije htjela da zaspi nikako do 14 sati. Pokušala sam da je probudim u 16.30 da doji ali to nije nikako išlo ona je samo spavala i nije htjela sisu. Tako da sam je ostavila da spava evo i sada spava. Molim Vas da ako možete da mi pomognete  koliko treba da je dojim da li je dovoljno po 15 min na svaku dojku svakih 2.5 – 3 sata. jer zaista ne želim da je naviknem da spava na dojci. Je li traba da je budim svakih 2.5 – 3 sata, je li uredu da je ostavim da spava više od tri sata u jednom komadu ukoliko ne spava odmah poslije podoja ili je budna više sati ili moram da je budim svaih 2,5-3 sata da ustrajem na tome ili da jednostavno ostavim da sama traži da doji. Molim ukoliko imate savjete da mi pomgnete. 
Hvala unaprijed

odgovor:

Draga majko drago mi je što želite da dojite samo što Vas je neko pogrešno učio. Srećom na vreme ste da sve ispravite. Prvo i osnovno zaboravite na postojanje flašice i tog mleka i dojite. Dete treba da sisa kada želi i koliko želi a u prvom mesecu podoji moraju da budu česti. Treba ih biti minimum 8 a poželjno je i 12 podoja u 24 sata. Dete takođe može da menja ritam i da sisa češće kada ima potrebu. Pojam 15 minuta na jednoj 15 minuta na drugoj je jako loš savet. beba najbolje zna kada joj je bilo dovoljno: Kada dojiti bebu i koliko treba da traje podoj?
Prvi dani – dojenje
Skokovi u razvoju
Bolne bradavice i dojenje
ovo su sve tekstovi koje sam napisala da Vam objasnim njene potrebe.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *