IB – velika pauza u dojenju zbog odsustva

Poštovana Tereza,

Moja Tea je rodjena 22.01.2015.. termin je bio predvidjen za 25.01.

Imala je porodjajnu tezinu 3620g i duga 52 cm.. u prvim danima je izgubila otprilike 300g.. tjedno je dobivala otprilike 200g i sad trenuto ima 4200g.

Tea je iskljucivo hranjena na dojci i tako namjeravam da ostane..

Naime ja cu početkom 5og mjeseca biti odsutna 20ak dana i u tom periodu će je čuvati moja mama.. moj plan je se izdajati te mlijko spremiti..sad me zanima, kad da se počnem izdajati i koliko i da li da joj vec podjem dvati jedan obrok izdojenog mlijeka da ju navikavam na flasicu i hocu li je moci vratiti na dojku kada se vratim?

ispricavam se na dugom postu.

Zahvaljujem na odgovoru

Lijepi pozdravi

odgovor:
Ukoliko želite tada da uvedete flašicu dete će je prihvatiti kada Vi ne budete tu. Buniće se obrok dva ali će piti posle toga iz nje. Nagon za samoodržanjem je velik da bi dete odbijalo. Nemojte Vi nuditi flašicu sada već ako želite da neko vežba onda to neka bude osoba koja će tada hraniti dete.
Neće biti problem vraćanja deteta na dojku kada se vratite jer će dete i dalje imati uz Vas asocijaciju za dojenje. Vratiće se ono dojenju ali je problem da Vi 20 dana održavate laktaciju. Moraćete izdajati jako redovno na svaka tri sata i to maksimalno što bolje da što više mleka izvučete kako se ne bi smanjila količina.
srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *