MA – napredovanje deteta

Lijep Pozdrav 

Molim vas za odgovor brine me da li moje dijete (dojence) napreduje.Rodjen je 31.12.2014 sa kilazom 3230g carski rez,dijete je rodjeno zdravo iskljucivo dojeno , vagan je 4.2.2015 imao je kilazu 4125.Dijete izgleda zdravo ,ali nekad se desi da ne spava citav dan ja ga dam na dojku on sisa i nakon nekog vremena na dojci (recimo od 15min do pola sata) beba zaspi i kad ga maknem s dojke ili se odmah probudi ili spava ali kratak vremenski period do jednog sata.Nekad se desi da spava po danu do 3 sata. Navece spava redovno po 3 sata probudi se jede i nastavi spavat ,brine me to sto po danu ne spava.Rekli su mi da kupim APTIMIL i da ga prehranjujem ja sam cula za vas preko svoje sestre ,ona ima djecaka starog 15 mjeseci doji ga jos uvijek.Ja isto to zelim i malo me strah da mozda nemam dovoljno mlijekaili da nije kvalitetno kako kazu.Brine me da li moja beba napreduje dovoljno.Unaprijed hvala za odgovor lijep dan vam zelim.
odgovor:
Draga majko prema ovome što ste napisali Vaše dete napreduje kako treba i sve je baš kako se i očekuje. Deca imaju svoje faze kada manje spavaju i kada više spavaju, kada traže češće podoje pa opet kada neće redovno da sisaju.
Detalje imate ovde: Skokovi u razvoju
A da bi znali da li dete posisa dovoljno mleka evo kako se to radi: Da li moje dete dobija dovoljno mleka? – starije od 6 nedelja

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.