Beba odbija ili cucla dojku

Postovana gda. Tereza. Jako sam zabrinuta. Dojila sam prvog sina god.i pol bez bilo kakvih problema tako da ne znam sta da radim.

Bebi je 7 mj. Iskljucivo dojena do 6mj. Bez pita i flasica jer ih ne zeli. Problemi nastaju sa skoro tih 6 kad sam mislila da strajka jer je odbijao dojku,vise lijevu. Nekako je krenulo ali borba je to. Cesto je nemiran,odbija jednu ili drugu. Kad prihvata siku onda je cucla kao pipu. Dakle,nasisava lagano,pa stane pa nastavi i cuje se po neki gutljaj ali ne sisa gutljaj za gutljaj da bi posisao kako treba. Isprazni dojku dva puta mozda tokom dana i noci. Nocu isto cucla uise nego doji. Zbog toga su mi bradavice i grudi bolne,cesto prepune. Sta nije u redu? Zasto ne doji kako treba? Da li je soor,mada ja ne vidim simptome. Nesto nije ok sa dojkama? Zubi?
Zabrinuta sam i ne znam sta dalje. Ne znam u cemu je problem. On je jako ajtivna beba.vec puze.ni ostalu hranu ne jede mnogo..sta vise samo par zalogaja. Ne razumijem kako ne ogladni pa da posisa u slast obe jer je u pokretu cijeli dan. Jako malo i spava.

Nadam se vasoj pomoci . Hvala i jos jednom ne yamjerite jer pisem u pp. Ali ovo mi je beskrajno vazno.

odgovor:
Ovako se ponašaju deca koja koriste flašicu (makar i za vodu ili čaj ne mora biti adaptirano mleko) i odbijaju da sisaju. Ne znam da li Vi koristite flašicu ili cuclu… Ako koristite što pre isključite. Ne znam koliko čvrstih obroka dajete ali ne bi trebalo više od jednom na dan… Kakvo je stanje sa zubima? Da li ste sa 6 meseci bili na kontroli kod stomatologa?
Mnogo je nepoznanica…

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.