draruby – zapušen nosić i dojenje

Draga Tereza,
Rodila sam devojcicu 7.1., 3280g, 52cm. Od 4. dana su u porodilistu poceli da joj dodaju formulu, usled pojave zutice, zacepljenja mlecnog kanala koji su pogresno tumacili, ranjenih, krvavih bradavica.., no uz ogroman trud sam je od 10 dana iskljucivo dojila. Na kontroli pri 1 mesecu imala je 4080g. I sada je mala buckica 🙂
E sad, starija cerka (4 god.) je prosle nedelja dobila virusnu upalu uha, smrcava, svi smo sada prehladjeni, a malena je pre 3 dana obicno nocu pocela da kasljuca ustvari da glasno dise, kao da je pun nosic, a ne i zapusen. Ona se nocu brzo narucka i zaspi bez podrigivanja, i dok tvrdo ne zaspi se to cuje. Potom lepo dise, a cesto se okrene na ledja, vidi se da tako uziva iako ima rolnicu od peskira iza ledja i postavljam je na bokove, naizmenicno.
Danas pa konkretno kasljuca, kija, iz nosa vodica tece.. doktorica je rekla da se javim u slucaju temperature i ako osetim konstantne probleme pri disanju.
Sa prvom cerkicom nisam imala ovo iskustvo u prvim mesecima pa sam zabrinuta. Danas sam joj dala po kapljicu fizioloske u obe nosnice, postavljajuci je na bok.
Stolice kao i do sada zute/zuto-zelene/nekad malo sluzi. Redovne. 
Bas danas malo vise spava u toku dana, inace nije dnevna spavalica.
 
Potrudila sam se da dam sve potrebne info, a sad mi se cini da sam se previse raspisala.
Zaboravih nesto- cesto su joj hladne rucice. Generalno ne voli da ih pokriva. U kuci je normalna temp. Da li imate nesto da mi kazete na tu teme?

 

Hvala unapred i svako dobro!
 
Srdacan pozdrav

odgovor:
Ništa ne brinite niste se raspisali mnogo, ima i dužih pitanja ali mi niste postavili konkretno pitanje 🙂
Za zdravstveno stanje Vaše g deteta zadužen je pedijatar od kojeg ste dobili savet a ja mogu samo da Vas posavetujem da vodite računa o nosiću i da ga čistite fiziološkim rastvorom pred hranjenje i to ovako: Beba ima zapušen nosić… Šta da radim?

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.