ES – Kako da održim laktaciju dok sam na putu?

Poštovana Tereza,

Javljam Vam se iz *******i redovno čitam tekstove sa Vase stranice koji su mi uveliko pomogli i ucvrstili stav o dojenju. Imam djevojcicu rođenu 20.10.2014. godine i samo je dojena. Lijepo dobija na kilazi i pedijatrija je prezadovoljna. Ja sam se u pocetku borila sa dojkama, grudvicama i upalama, dok nismo fino uspostavile ritam i odavno nemam nikakvih problema, te ovako planiram dok god budem mogla.

Razlog zbog kojeg se javljam je slijedece: Pocetkom juna moram otputovati na 6 dana poslovno, jer mi je to obaveza koju ne mogu izbjeci i jedina je koju imam u ovoj godini porodiljnog odsustva. Ne zelim da izgubim mlijeko, a djevojcicu ne mogu povesti. Vjerovatno nece biti previse strasno da tih 6 dana pije formulu, (imat ce punih 7 mjeseci) a pri povratku bih nastavila po starom. Sta mi preporucujete da radim tih dana nase razdvojenosti?

Unaprijed hvala

odgovor:
Draga majko jako je lepo što želite da održavate laktaciju dok ste razdvojene. Ono što Vas očekuje je redovno pražnjenje dojki kao da ste sa detetom. Znači izdajanje na tri sata i to pražnjenje što više, maltene do kraja. Tako ćete zadržati mleko a dete će sve uskladiti kada se vratite svojim sisanjem.
Čujemo se nakon povratka sa puta.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.