Revizorka – kako da razbudim dete da sisa?

Poštovana,

  • Datum rođenja deteta- 1.3.2015.
  • Da li je rođeno u terminu i zdravo?- Rođeno zdravo, 11 dana nakon termina, carskim rezom
  • Ispišite sve težine Vašeg deteta od one sa koliko je dete rođeno pa redom one koje imate- 3550gr po rođenju, 3440gr na otpustu (5.3.2015.)
  • Da li je dete isključivo dojeno (bez vode, čajeva, sokova, kašica…), isključivo hranjeno majčinim mlekom (izdajanje), dava li ste i/ili dajete ad. mleko, od kada i koje količine…? – U bolnici je dohranjivano adaptiranim mlijekom nisam sigurna kojom vrstom mlijeka i u kojim količinama, takođe u bolnici sam ga dojila.
  • Ako imate problem sa bolnom dojkom, od kada, koji su simptomi, da li jedna dojka ili obe…? -Nemam problema
  • Da li koristite neku terapiju, od kada i koju, da li po savetu doktora ili na svoju ruku? -terapija ergotil kapi
  • Da li dete koristi neku terapiju od kada i koju?- samo D kapi

Postavite pitanje sa što više detalja kako bi dobili precizniji odgovor:
Drugo muško dijete rodila sam prije 6 dana, prva dva dana je hranjeno adaptiranim mlijekom dok moje nije krenulo, već trećeg dana sam krenula da ga dojim, ali zbog problema sa kašljem povremeno su ga nosili i dohranjivali. Juče (5.3.2015) smo izašli kući, dojim ga na obje dojke, sinoć sam ga podojila i spavao je 3h, nakon dojenja bile su mi grudi tvrde izmasirala sam ih i izmuzla kako bih spriječila upalu, nakon buđenja ponovo sam podojila bebu i spavao je 2h, međutim noćas oko 1h kada se probudio dala sam mu da sisa ali malo vuče i onda se uspava, ja ga spustim nakon 5 min se probudi, zatim ponovo sisa, kada se uspava ja ga malo golicnem da se probudi i tako, jutros do 5h, nakon 4h borbe predala sam se jer sam bila umorna i dohranila ga sa 30 ml adaptiranog mlijeka i onda je zaspao. Danas sam ga dojila kad god je bio budan međutim nakon sat dva borbe dohranim ga da bi malo zaspao. Malo sam detaljnije opisala situaciju da bih Vam mogla postaviti pitanje, želim da dojim, kako da postignem da dijete motivišem da više vuče, tj da više posisa, mada sve ovo vrijeme meni su grudi mekane nema u njima pretjerano mlijeka, kako da povećam količinu mlijeka u grudima?

S poštovanjem

odgovor:
Draga majko izbacite sve što ima veze sa flašicom iz kuće ako ćete uspešno dojiti. Deca imaju svoje faze kada jako jako mnogo tzraže da sisaju, ne zato što su gladni već zato da stimulišu Vaše telo da počne da povećava količinu mleka jer dete raste pa će mu trebati. Sve detalje sam ispisala ovde: Skokovi u razvoju
Ne brinite se to je normalno: Prvi dani – dojenje

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.