MP – Molim za savjet, mekane dojke

Postovana Tereza..

trebala bih vas savjet.. naime rodila sam prije 16 dana drugo dijete..imam curicu 17 mj dojila sam je dva mjeseca i onda izgubila mlijeko.. sada sam rodila deckica i dojim ga ali mi je prosli tjedan gubio na kilazi doktorica rekla da ga budim svaka tri sata..sto i radim bec par dana ali imam osjecaj da opet gubim mlijeko..grudi mi vise nisu tako pune i ne osjecam toliko često da mi mlijeko nadolazi..sta da radim??

strah me da ne izgubim mlijeko a zelim dojiti..

hvala vam puno i oprostite na dugom sadržaju

odgovor:
Nije ovo uopšte opširno, navikla sam na duže 🙂 Da bi se količina mleka u dojkama uspešno uspostavila potrebno je da Vaše dete bude ispravno postavljeno na dojku pri svakom podoju i da ima dovoljan broj podoja. Njih nikada ne može biti mnogo već samo malo. Beba u prvom mesecu mora da sisa često što znači 8-12 podoja u 24 sata a može i više, a pravo merilo da li ima dovoljno mleka u bebinom stomačiću su mokre i redovno ukakane pelene, ovako: Da li moja beba dobija dovoljno mleka?
To je pravo merilo. Mekoća dojki je normalna pojava ako ih dete redovno prazni i ima redovno mokre pelenice. Opustite se.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *