skorpija – da li da promenim adaptirano mleko?

Beba rođena 21.01.2015 g. u 39 plus 2 zdrava beba. Beba rođena sa 3600 g a izasla iz bolnice sa 3440g. NA prvoj kontroli tezak je bio 4650 g.
Prva 3 tjedna beba je dojila uz dohranu jer beba nije imala dovljno mlijeka. Mlijeka sada nestalo i hranim je iskljucivo ad (humana 1). Po preporuci proizvođaca beba bi trebala piti 90 ml međutim njoj je to malo pa joj dajem 120ml a nekad i vise (150) jer je nekad i to ne zasiti. POsavjetovala sam se s pedijatrom i on mi je rekao da dajem bebi onoliko koliko ona hoce i to na svaka 2-2.5h . Na moje pitanje da li je to puno i da li je to dovljno vremena da beba preradi tu hranu  odgovorio: “Nece, sve bebe nisu iste”uz savjet da mu dajem caj od kamilice (sto i radim). MOje pitanje je DA LI JE TO BEBI PUNO I DA LI DA PREĐEM NA DRUGU AD jer sam cula neke savjete da su promjenom ad zadovoljile svoju bebu i da su bebe pile nakon tog manju kolicinu mlijeka. Da napomenem beba ima stolicu svaka 2 a nekad i 3 dana koja je zlatno zute boje i nije tvrda nego bas kasasta.
 

odgovor:

Draga škorpijo ja mogu da Vas savetujem o dojenju a ne o veštačkoj hrani. Ono što mogu kao majka i žena da Vam kažem je da se raspitate kod drugog pedijatra oko svega jer ovo što Vam je rečeno nema veze sa činjenicama. Zna se zašto postoji tablica koliko se veštačkog mleka daje.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.