SKM – Vraćanje na dojenje nakon velike pauze

Draga Tereza, ja sam mama koja je ako se sjecate uvela bebi ad jer nije nista bas napredovao od samog cicanja (starija jeste po 1100g mjesecno) . Nisam htjela forsirati moje mlijeko obzirom da je imao krvarenje 2 i 3 stupnja pri porodu i bilo mi je bitno da se sve u glavici razvija. Ne dojim 2 mjeseca a on je lijepo napredovao. Ono sto me zanima je sljedece: obzirom da jos imam mlijeka, stisnem cicu i ide, i da jako volim osjecaj dojenja, jel mu mogu dati cicu? Mislim nije mlijeko pokvareno? Trebam li se izdojiti prije papanja? Nije htio cicu kad sam uvela ad al evo probala sam i opet hoce pa sad ne znam je li moje mlijeko ok obzirom da nije dojio skoro 2 mj?
Dakle cicao je 3 mj.pa presli na ad uz nocne podoje pa onda nije htio cicu vise. Sada ima 5 mj.i vidim da bi cicao .
Hvala puno
 

odgovor:
Ne brinite mleko se ne može pokvariti u dojkama. Ako dete želi sisati slobodno dajte da sisa, nema potrebe da izdajate bilo šta pre podoja. Ukoliko bude često i aktivno sisalo doći će do postepenog povećanja količine mleka u dojkama.

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

One thought on “SKM – Vraćanje na dojenje nakon velike pauze

  • 14/03/2018 at 22:06
    Permalink

    Zdravo.Imam dete od 2 god koje je dojilo do pre nekoliko dana.Sada sam trudna i morala sam da ga odbijem.E sada me zanima da li smem po malo da mu dajem opet jer sam mu naglo prekunila dojenje i mnogo place nikako ne moze da se umiri.Stari ljudi pricaju da ne valja navracati dete na dojenje ako se jednom prekine.Pozdrav

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *