AR – problemi sa napredovanjem

Tereza molim za savet, u utorak smo bili na kontrolu , moja beba je za prvih mesec dana dodala samo 300 grama, doktorka mi je rekla da je dojim dok aktivno sisa, čim zadrema da je sklonim sa dojke , da se izmuzem i dam joj na flašicu. Pre kontrole sam je dojila i posle toga se izmuzem i imalo je dosta mleka, a sad kad završim sa podojom i krenem da se izmuzavam, jedva izmuzem do 50 mililitara iz obe dojke. I sad sam jako zabrinuta, ne znam da li imam dovoljno o mleka ili ja ne mogu da izmuzem… Razmišljam i o dohrani. Sve se plašim da mi je beba gladna i da nemam dovoljno mleka… Sta da radim? Kako da znam da li imam dovoljno mleka i da mi je beba sita?

odgovor:
Nemam informaciju da li je ovih 300gr mereno od najniže težine deteta ili od one na rođenju? Da li je dete rođeno u terminu? Koja težina? Da li je bilo zdravo? Da li je imalo 8-12 podoja u 24 sata? Da li su dojke u redu bez ranica, krvarenja…? Koliko traju podoji u proseku?
Sve ovo mi treba kako bi bolje ocenila situaciju a ne da nagađam. Zato i postoji forma za postavljanje pitanja. Molim Vas da je pogledate i da mi prosledite malo više detalja.

Hvala

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.