mama izdajalica

Draga Tereza,

koliko samo sretnih mama dojilja zbog Vas, i koliko samo zdravih i sretnih beba zbog Vas… Nažalost, mi Vam ne možemo poslati najljepšu sliku koju možemo gledati, a to je beba koja doji.. Ali želimo da sa Vama podijelimo naše iskustvo…

Ja sam mama izdajalica..!!… Na porodu su nam rekli da nećemo preživjeti, ali jesmo..rekli su nam da nećemo moći izdajati jer „niko nije prevario prirodu“, ali jesmo… Nažalost, nismo uspjeli u dojenju..mama nije bilo dovoljno jaka poslije poroda, mama nije dovoljno znala poslije poroda..

Sada imamo devet mjeseci, i šest mjeseci smo isključivo pili izdojeno mlijeko.. pijemo ga i sada… Sjećamo se prve kontrole.. Pedijatrica je bila prezadovoljna napredovanjem i na pitanje „dojenje ili AD“, odgovorile smo „IZDAJANJE“.. Slijedilo je pitanje: „Izdajanje uz dohranu“..“Ne – isključivo izdajanje“..pedijatrica nas je pogledala u čudu i zaokružila rubriku 'DOJENJE' .. Nikada mama nije bila ponosnija..

Izdajanje nije samo hranjenje bebe svojim mlijekom.. TO JE STIL ŽIVOTA…!!.. Jer mama izdajalica živi samo ono malo vremena između dva izdajanja.. Mama izdajalica živi u stresu, ponekad žali što više drži izdajalicu nego svoju bebu, mama izdajalica ima podršku supruga… Mama izdajalica 24 h izdaja ..

Ne želimo ovim tekstom da promovišemo izdajanje, naprotiv, mi promovišemo DOJENJE..ali želimo da mame znaju da je moguće izdajati..nije lahko, ali je moguće..!!! I da, kada stigne druga beba, spremamo kofere i dolazimo kod Vas..i ne odlazimo dok ne uspostavimo isključivo dojenje ..

U potpisu Mama izdajalica

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.