MM – Štrajk dojenja?

Postovana Tereza,
Citala sam na Vasem sajtu vezano za strajk dojenja jer sumnjam da se kod mene trenutno radi o tome ali nisam sigurna da li je to u pitanju i ono sto me jos vise brine jeste sta se desava sa kolicinom mlijeka ako beba vec danima sisa vidno manje u toku dana.
Beba je rodjena zdrava i u terminu 27.2. Sa 2900/50, na kontroli 15.5. Imala 5400/59.
Iskljucivo je dojena i nije bilo nikakvih problema sa dojenjem. Oduvijek je vise preferirala desnu dojku ali to sam prosla i sa prvom cerkom, identicno. Medjutim, zadnjih 6-7 dana ona se u toku dana toliko vrti na desnoj dojci, povuce jednom, okrene se, pa jos jednom itd i moj je dojam da pojede sasvim malo. Na lijevoj se ne ponasa tako nervozno ali u lijevoj je svakako dosta manje mlijeka (lijevu doji 2-3 puta u 24h, a desnu po 6-7 puta). Nocu doji normalno na desnu. Nije prehladjena, nos je prohodan, nisam mijenjala rutinu ni polozaje, nema soor, i sad se pitam hoce li se meni, dok ovo traje, smanjiti proizvodnja u desnoj dojci tj ukupna proizvodnja mlijeka? Trebam li se izdajati (napominjem da u tome nisam nikad bila posebno uspjesna, bude po 20-30 ml max)?
Izvinjavam se na opsirnom postu i hvala unaprijed

odgovor:
Količina mleka se prilagođava detetovim potrebama a da znate da li Vaše dete posisa dovoljno obratite pažnjun na mokre pelene. Ako su redovno mokre onda je sve ok iako dete kratko sisa.

Da li moje dete dobija dovoljno mleka? – starije od 6 nedelja

srdačan pozdrav
Tereza Miljković
Vaša savetnica za dojenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.