Tradicionalni Dečiji sajam koji ove godine nosi naziv “Predo baby zimska čarolija“ svečano je otvoren na Šumadija sajmu. Organizovan je bogat program za naše najmlađe sugrađane prožet duhom i čarolijom praznika. U ime grada Kragujevca, Dečiji sajam je otvorio predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović.

Nema većeg zadovoljstva za nas nego kada vidimo ovoliko nasmejane i srećne dece na jednom mestu, kada možemo da priuštimo jednu ovakvu sajamsku manifestaciju gde pored zabavnog sadržaja postoji i edukativni sadržaji i da na taj način našim najmlađim sugrađanima ulepšamo predstojeće praznike. Ono što je naša želja je da u nekoj od narednih godina u saradnji sa Šumadija sajmom produžimo ovaj sajam na više dana – rekao je Petrašinović.

Otvaranju sajma prisustvovala je i dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja koja je istakla da su novogodišnji i božićni praznici i ovakve manifestacije prilika da se neguju porodične vrednosti i da se bliskost, ljubav i pažnja podele i umnože u krugu najbližih.

Bogat zabavni program biće organizovan tokom sva tri dana Sajma. Najmlađi posetioci će moći da uživaju u zabavnim parkovima, trambolinama, toboganima i karting stazama, da se druže sa TV junacima i da prisustvuju predstavama i muzičkom programu. Roditelje očekuju sajamski popusti na dečiju garderobu, igračke i novogodišnje paketiće. Specijalni gost sajma biće Pinkova zvezdica – Pavle Vasiljević.

Pored zabavnog, na Sajmu će biti organizovan i edukativni program, pa će u petak, 23. decembra, u 11.00 sati, u Medija centru biti održana radionica “Istine i zablude o dojenju“, koju će voditi Tereza Kiš Miljković, inicijator akcije “Moja podrška dojenju“. Nakon radionice predviđen je obilazak štanda “Predo baby“ pelena, generalnog sponzora sajma gde će mlade mame i trudnice moći da pogledaju uzorke pelena.

Nakon svečanog otvaranja Dečijeg sajma, generalni sponzor sajma Predo baby pelene svečano je uručio donaciju od 150 paketa pelena kragujevačkom Porodilištu. Reč je o novom brendu dečijih pelena na našem tržištu, a u ime kompanije donaciju su predali Dženis Kućuk, generalni direktor i Vesna Krstić, direktorka za tržište Srbije.

Mi smo se odlučili za donaciju Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra u saradnji sa Šumadija sajmom gde smo ove godine generalni sponzori “Predo zimske čarolije“. Ovo je naš mali doprinos kragujevačkom porodilištu jer želimo da na taj način učestvujemo u jednom od najsrećnijih trenutaka u životu – rađanju novog života  rekla je Vesna Krstić.

Načelnik kragujevačkog Porodilišta, Dragan Lončar se zahvalio na donaciji kompaniji Predo baby, istakavši da je svaka pomoć u ovom trenutku dobrodošla. Ove godine se bližimo cifri od 2500 porođaja što odavno nije bilo. Vašu brigu o nama ćemo znati da cenimo i želeli bismo da vas svake godine vidimo u našem porodilištu, ovako lepim povodom – rekao je Lončar.

sumadinac.rs

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.