dojenje321@gmail.com

Pažnja! HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice opasne za decu

foto: childmags.com.au

Dijetetski proizvod, hrana za odojčad i malu decu “HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice” zabranjen je za uvoz zbog povećanog sadržaja arsena, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja.

“Obaveštavamo javnost da je sanitarni inspektor Odeljenja za sanitarnu inspekciju, Odseka za sanitarni nadzor za granično područje Beograd, doneo rešenje uvozniku „Alca trgovina“ d.o.o. iz Beograda, o zabrani uvoza dijetetskog proizvoda, hrana za odojčad i malu decu ‘HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice’, 20g neto, lot: 6001791, izvoznika HIPP GmbH & Co. Export KG Austrija, zbog toga što navedeni proizvod ne odgovara uslovima propisanim Zakonom o bezbednosti hrane (‘Sl. glasnik RS’, br. 41/2009) i Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda (‘Sl. glasnik RS’, br. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 7/2017), u pogledu povećanog sadržaja arsena”, stoji u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Laboratorijsku analizu je izvršila ovlašćena i akreditovana laboratorija Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a uvoznik se izjasnio da ne želi superanalizu predmetnog uzorka, navodi se u saopštenju.

“Rešenjem je naređeno da se predmetna pošiljka vrati isporučiocu ili na bezbedan način uništi preko ovlašćene organizacije”, objavilo je ministarstvo.

izvor: http://www.zdravlje.gov.rs/showelement.php?id=12228

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

error:

set2alarm.com

mersindugun.com