U martu 2019. godine zvanično je, i u Cnoj Gori, registrovana nevladina organizacija pod nazivom “Moja podrška dojenu“.

dojenjeOva organizacija će, jednako kao i njena sestrinska organizacija koja funkcioniše već duže vreme u Srbiji, raditi na polju zaštite, promocije i podrške dojenju. Svoje aktivnosti će sprovoditi putem redovnih aktivnosti koje podrazumevaju rad sa trudnicama i majkama na pripremi za dojenje i rešavanju problema i nedoumica vezanih za dojenje.

Pored toga tu je i održavanje edukativnih radionica za sve zainteresovane putem interneta ali i u direktnim kontaktima u zavisnosti od interesovanja, kroz tematska predavanja, pružanje usluga na terenu, savetodavnog rada sa ženama putem interneta preko stranice za podršku dojenju. kao i kroz obeležavanja važnih datuma vezanih za podršku dojenju kao što su obeležavanje Svetske i Nacionalne nedelje dojenja.

O aktivnostima koje su se do sada organizovale od strane “Moje podrške dojenju” možete pročitati više ovde AKTIVNOSTI a o vršnjačkoj savetnici za dojenje ovde Tereza Kiš. 

Ukoliko želite da postanete registrovan član “Moje podrške dojenju” pročitajte sledeće informacije: Postani član Centra za podršku dojenju – Moja podrška dojenju

Kancelarije organizacije se nalaze u Tivtu.

Moja podrška dojenju CG

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.