23. jun Međunarodni dan SOS Dečijih sela

Prvo SOS Dečije selo osnovano je 1949 u Imstu (Austrija). Danas su SOS Dečija sela međunarodna organizacija, koja u 135 zemalja i teritorija sveta pomaže više od 1.200.000 ljudi. U 571 SOS Dečijem selu živi 84.500 mališana, kroz 533 Programa jačanja porodica SOS Dečija sela, širom sveta, pomažu 492.700 dece i 90.600 porodica, a kroz 30 Programa hitne pomoći u 23 zemlje, pomogli smo desetine hiljada najugroženijih ljudi, prvenstveno dece.

SOS Dečija sela Srbija obeležila su 23. jun, Međunarodni dan SOS Dečijih sela u svim svojim programima, nizom manifestacija i aktivnosti u Beogradu, Nišu i Kraljevu.

IMG_20170623_175210

Tako je, u beogradskom parku Tašmajdan, mobilni edukativni tim „Super autobus“ održao niz kreativnih aktivnosti i radionica za decu i odrasle.

Deca i zaposleni u SOS Dečijem selu Kraljevo pripremili su priredbu za partnere, prijatelje i saradnike, u okviru koje su, u znak podrške, nastupili i Bojana i Nikola Peković, pobednici šou programa „Ja imam talentat“, mladi i talentovani muzičari iz Kraljeva.

[wp_ad_camp_1]

Program jačanja porodica „Putokaz“, u saradnji sa Dečijim kulturnim centrom, odrganizovao je akciju u parku Čair u Nišu. Nišlije su imale priliku da prisustvuju kreativnoj radionici, učestvuju u pravljenju porodičnog stabla i kreiranju kreativnih čestitki za SOS Dečija sela.

Program jačanja porodica Zemun obeležio je ovaj dan kroz radionice i kreativne aktivnosti za decu u naselju Dr Ivan Ribar. Na kreativan način, uz igru i zabavu razgovarali smo o porodičnim vrednostima i značaju porodice za rast i razvoj deteta.

U okviru Programa “Solidarnost”, Međunarodni dan SOS Dečijih sela obeležili smo kroz kreativne radionice i aktivnosti sa decom i porodicama na svim lokacijama na kojima pružamo podršku izbeglicama.

izvor: sos-decijasela.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!