35 sirovih slika očeva koji su prisustvovali rađanju svog deteta (2. deo)

“Ovaj par je očekivao svoje treće dete bez da znaju pol deteta sve do momenta rođenja. Već su imali dva dečaka tako da je bilo dosta priče oko pola bebe. Uhvatila sam momenat kada je tata saznao da je dobio trećeg sina. Bio je preplavljen osećajem sreće!”
“Potpuna sreća! Ovom paru je ovo drugorođena ćerka u kućnim uslovima.”
“Ovaj par je došao na porođaj bez da unapred znaju kog je pola beba koja će se roditi. U ovom trenutku je sretvi otac saopštio supruzi da su dobili savršenu devojčicu!”
“Ovom paru je ovo bilo šesto dete tako da je otac upoznat sa presecanjem pupčane vrpce – ali je svejedno pratio sva uputstva koja je dobio od babice kako bi sve bilo u savršenom redu. Svi dečaci su prisustvovali rađanju svoje sestre. Pravi porodični momenat.”
“Ovaj otac je bio prava podrška za vreme porođaja i kada je moralo da se završi carskim rezom on je nastavio da bude prava podrška, korak po korak, svojoj supruzi sve do kraja.”
“Trenutak kada je nastala fotografija je stvarno poseban. Dok je otac bio prisutan u momentu rađanja svog deteta ja sam stajala u hodniku sa njegovom majkom. U ovom trenutku ona je ugledala svoje dete kako ponosno izlazi iz sale sa svojom bebom u naručju, suze su mu išle niz lice. Samo je ponavljao i ponavljao: ‘Ona je savršena, ona je savršena majko!’”
[wp_ad_camp_1]
“Ovo je bila četvrta beba ovog para a otac je bio toliko sretan što postaje otac kao da se radi o prvoj bebi!”
“Ovaj otac je za vreme porođaja bio u USA vojnim snagama na vežbama i nije mogao da prisustvuje porođaju. Povezali su se preko Skajpa u momentu napona i bio je svo vreme uz svoju suprugu.Kada se beba rodila i kada je preneta na toplo dula je prenela i kompjuter kod iznad bebe kako bi tata mogao da je vidi. Plakala sam!”
“Ovaj par je jako želeo bebu godinama! Dok sam čekala da se sretni tata pojavi iz sale sa bebom njegova sestra mi je rekla: ‘Odavde ga čuujem kako plače!’ Minut kasnije svi smo ga videli – sav je bio pokriven suzama radosnicama držeći svoju devojčicu u rukama.”
“Očevi imaju veliku ulogu i za vreme carskog reza. Ovaj otac je pružio svojoj tek rođenoj bebi mir i nežan dodir.”
“Ovo je fotografija sa rođenja blizanaca samo nedelju dana pre zakazanog carskog reza. Imali su na sebi maskice sa kiseonikom jer im je bila potrebna mala pomoć oko disanja a tata je stajao iznad njih i gledao ih svo vreme kako dišu!”
“Ovaj zadovoljni otac pruža svojoj bebi, jednoj od blizanaca, kontakt koža na kožu na odeljenju NICU nakon što mu je sestra stavila bebu na grudi.”
“Prisustvovala sam carskom rezu koji je bio okrenut porodici (family-centered Cesarean) sa odloženim presecanjem vrpce, momentalnim kontaktom koža na kožu. Bilo je divno. Nisam nikada prisustvovala carskom rezu gde je ocu dozvoljen kontakt sa bebom neposredno nakon operacije. Ovde on pomaže pri merenju bebe neposredno nakon rođenja deteta.”
“Prvi kontakt oca i deteta sa majkom i asistenticom u pozadini.”
“Ovaj ponosni otac pokazuje svom starijem detetu njegovog budućeg partnera u zločinu – onog kog će uvek prozivati i štititi! Sa svega 16 meseci razlike njih dvojca su sada nerazdvojni.”
“Ovi očevi su čekali tako dugo na svoje dete – rođeno od strane surogat majke u porodilištu – tako da su obojca nili sjrhani emocijama kada su napokon mogli da drže bebu. ”
“Susret oca i deteta i njihov prvi razgovor.”
“Pre više godina trudna supruga i nerođeno dete ovog oca stradali su u tragičnoj nesreći. Njihova imena je tetovirao na prstu i vide se na ovoj fotografiji. Kasnije se sreo i zaljubio u svoju sadašnju suprugu. Ovo je njihov prvi sin Džud. Držanje svog sina po prvi put, kontakt koža na kožu… predstavlja jedan jako emociona.”
autorka: Catherine PearsonWomen & Parents Senior Reporter, The Huffington Post
Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!