5 razloga za posetu Nemačkoj

Lajpcig

Lajpcig jako brzo gradi svoju reputaciju prestonice umetsnosti u Nemačkoj, a uz to pored Berlina, ovo je grad koji je najdinamičniji u istočnoj Nemačkoj. Nekada jedan od glavnih umetničkih gradova Evrope sada je poznat po jeftinim stanovima i odličnom noćnom životu tako da je jako popularan kod mladih turista. Impresivan centar grada nudi vam uvid u arhitekturu iz doba renesase i baroka.

Drezden

Ušuškan na obale reke Elbe grad Drezden odiše baroknom kulturom. Iako je skoro u potpunosti uništen za vrme bombardovanja u II svetskom ratu fantastično je ponovo izgrađen u svoj svojoj lepoti nekadašnjeg grada, sačuvavši njegov duh i arhitekturu. Kao glavni grad Saksonije Drezden je bio grad kraljeva i čelnih ljudi države. Danas je ovo grad koji odiše zelenilom, prelepim parkovima i baštama.

[wp_ad_camp_1]

Nirnberg (Nürnberg)

Nirnberg je grad koji se najčešće dovodi u vezu sa Božićnim medenjacima i nažalost sa marševima koje su za vreme II svetskog rata ovde održavali nacional-socijalisti. Ipak njegova divna arhitektura je ono po čemu bi trebao biti najpoznatiji. I dalje se mogu videti srednjevekovna utvrđenja, impresivni stari grad kao i predivne gotske crkve i šarenoliki trgovi. Obavezno prošetajte za vreme svoje posete do dvorca na obližnjem brdu i uživajte u pogledu.

Dizeldorf

Često ga predstavljaju kao Nemačka verzija Milana. Dizeldorf je glavni grad mode za celu naciju. Iako može delovati prilično zatvoreno za one koji dođu sa strane, ovaj grad ipak ispod svoje krute površine ključa odličnim kulturnim i noćnim životom. Altstadt (stari grad) je čak poznat i pod nazivom “najduži bar na svetu” zbog činjenice da se u ovom istorijskom centru nalazi preko 300 barova i noćnih klubova koji se nalaze na ovoj malom površini.

Bremen

Bremen krasi titula najgostoljubivijeg grada u Nemačkoj. Nalazi se na severu Nemačke, star je preko 1200 godina i gde god da se okrenete suočavate se sa svedočanstvima istorije. Stari grad vas na momente kao u vremenskoj mašini prebaci u neku od starih bajki o kojima ste čitali. On spada u jedan od 38 gradova koji su pod zaštitom UNEKSO-a. Pravu magiju ovog grada možete videti ukoliko se zateknete u njemu za vreme Božićnih praznika.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!