8 saveta da lakše organizujete život vašeg đaka

Početak školske godine je težak i za đake i za roditelje. Prvaci su prestravljeni od nepoznatog, stariji se ne raduju obavezama posle raspusta, a sve to pogađa i mame i tate koji se suočavaju podjednako sa emotivnim i sa finansijskim stresovima. Za vas smo napravili spisak 8 najboljih saveta iskusnih mama kako laške da organizujete i preživite 1.septembar.

Čim zagazite u drugu polovinu avgusta za većinu dece i roditelja počinje noćna mora. Deca traže sve i svašta za školu, nove pernice, uvijače, gumice, moderne lenjire, skupu garderobu….žale se na sve i svašta, neka se čak i razbole pred polazak. A kada školska godina počne startuju i problemi oko domaćih zadataka. Evo kako uspešno da prebrodite sve ove teške situacije.

[wp_ad_camp_1]

RANAC
Kupite najkvalitetniji model i neka bude veći da može sve lepo da stane u njega. Iako deluje surovo kada vidite prvaka sa torbom do kolena, nema nište gore nego da kupite manji model, a da mu na putu do škole ispadaju sveske i olovke. Pitajte mame starijh đaka koji su modeli najpraktičniji, a možete da povedet i svoje mezimče u nabavku. Obratite pažnju i da rajfešlus bude jak i od metala. Od ostalih potrepština za školu ne trošite previše novca – to su ionako stvari za jednu sezonu.

ZNANJE JE ZA PRVI RAZRED
Većina dece danas zna da čita, piše, sabira već i pre polaska u školu. Ne forsirajte, već radite sa detetom onoliko koliko mu je zabavno. Sve će naučiti u školi – zato i kreće u prvi razred! Osim toga, kada dete krene u školu imaćete dosta prilika da sa njim učite. Ne morate to pre zvaničnog početka.

UŽINA
Pripremljenu hranu za veliki odmor zapakujte u kutiju za užinu, najbolje od metala. Ako pakujete hranu u kesu, velika je verovatnoća da će ona ostati negde na klupi. Idealno je da pakujete posla sendviča, jer dete nema vremena mnogo da jede dok je u školi. Zato mu bolje pripremite kvalitetan obrok kada dođe kući.

U 9 U KREVET
I pre nego dete krene u školu „uđite“ u školsku rutinu. Preskočite kasnije izlaske i spavanje do 10 ujutru, gledanje TV i doručak u pidžami. Najbolje je da dve nedelje pre polaska počnete da pomerate granice spavanja i ustajanja kako bi 1. septembra sve bilo spremno.

GARDEROBA
Nabavite ofingere za orman na koji može da se „složi“ odevna kombinacija. Tako ćete moći da spremite autfit za dete tokom cele nedelje bez gubljenja vremena ujutru kada su svi ukućani u gužvi. Takođe, većina devojčica traži ono što nose najpopularnije u školi, kupite nešto što možete da priuštite, ali ne padajte u dugove zbog polaska u školu. Iskoristite letnje rasprodaje, ali ne morate ka pokupujte sve pre 1.septembra.

Izvor: zena.blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!