Beauty tretmani u trudnoći: što da, a što ne?

Nikad sjajnija kosa, nikad bolji nokti i nikad čišće lice. Mnoge žene zaista dožive taj trudnički sjaj o kojem se toliko govori da prestanu ići na bilo kakve beauty tretmane jer im, realno, i nisu potrebni. Međutim, što kada se trudnički sjaj ne pojavi ili kada s vremenom nestane? Ili, da si ne lažemo, što ako voliš ići u salone?

Od glave do pete

Samo mame i one koje su na putu da to postanu znaju kako je kada osjećaš kao da nosiš svu težinu ovog svijeta u svom trbuhu. Otečeni zglobovi sastavni su dio trudnoće, a često se i samo pranje kose i feniranje smatraju ekstremnim sportovima. S druge strane, sve i da nije tako, svaka žena zaslužuje spa i beauty tretmane s vremena na vrijeme. Idemo, zato, od glave do pete vidjeti što se preporučuje, a što ne.

Na brojnim se forumima na internetu može pročitati kako frizerski tretmani, točnije bojanje kose, može biti štetno za trudnicu i bebu. Naravno, to nije točno. Ako se farbaš, slobodno se nastavi farbati. Ako sumnjaš u dobrobit svoje boje za kosu, na svakoj od njih je napisano je li sigurna za trudnice ili ne. Pomoći ćemo ti: većina njih jest.

Bojanje samo po sebi nije štetno u trudnoći, ali agresivniji tretmani se ne preporučuju u prvom tromjesečju.

Nastavak teksta na Roditelji.hr

Potrebna Vam je pomoć savetnice? Kliknite za više informacija

Podjeli:
error: Content is protected !!