Bebe u stomaku plaču, sanjaju, igraju se

Bebe su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas

*Bebe rođene u maju uglavnom su teže od beba rođenih u drugim mesecima. Ovaj podatak se pripisuje slavskim, novogodišnjim i uskršnjim trpezama, u kojima buduće majke konzumiraju kaloričniju ishranu.

Bebe u stomaku plaču, sanjaju, igraju se

*U trudnoći se ženama izoštravaju sva čula, a posebno čulo mirisa, zbog čega i ne mogu da podnesu pojedine namirnice koje su pre trudnoće obožavale.
*U poslednjih deset godina broj porođaja carskim rezom povećao se za 27 procenata, što iznosi 40 odsto više nego pre. Razlog ovakvog porasta krije se u činjenici da se današnje žene zbog karijere mnogo kasnije odlučuju na potomstvo.

*Prva trudnoća obično traje nedelju dve duže od sledeće.

* U poslednje dve decenije broj blizanačkih trudnoća se učetvorostručio.

*U trudnoći se menja ritam rasta i opadanja kose. Tokom trudnoće kosa više raste, a posle porođaja više opada. Normalan ritam uspostavlja se obično šest meseci posle rođenja deteta.

* Bebe su aktivne i tokom boravka u majčinom stomaku. Igraju se pupčanom vrpcom, sisaju prst, plaču i sanjaju. Dokazano je da od četvrtog meseca mogu da prepoznaju majčin i očev glas.

Izvor: novosti.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!