Besplatna vantelesna oplodnja u Užicu

Izvor: MONDO/Tanjug

Grad Užice raspisao je drugi javni poziv za sufinansiranje troškova vantelesne oplodnje za četri para koja će dobiti po 150 hiljada dinara, potvrdio je član Gradskog veća Branko Gavrilović.

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Na prvom javnom pozivu u martu prijavilo se 40 parova, od kojih je 27 dobilo novčana sredstva različitog iznosa u zavisnosti od socijalnog statusa u ukupnpom iznosu od 1,6 miliona dinara.

“Bilo je parova kojima dodeljena sredstva nisu bila dovoljna, pa smo se ove godine odlučili za drugačiji pristup. Ove godine izdvojili smo još 600 hiljada dinara i videćemo kakva će biti reakcija, kako bi za narednu godinu napravili sistem koji funkcioniše i koji je održiv”, kaže Gavrilović za Tanjug.

Pravo da konkurišu za subvencionirana sredstva za vantelesnu oplodnju imaju parovi sa prebivalištem na teritoriji grada Užica. U obzir će se uzimati godine starosti supružnika, kao i prihodi koje parovi ostvaruju.

Pravo učešća imaju i parovi koji su učestvovali na prvom pozivu, ukoliko iznos dodeljenih sredstava ne prelazi 50 hiljada dinara.

Prijave se podnose do 1. oktobra u pisarnici gradske uprave.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!