Niš – Da li ste spremne za dojenje? O da!

Da li ste spremne za dojenje?
Da li ste spremne za dojenje?

Da li ste spremne za dojenje? naziv je radionice, predavanja, druženja… koje je održano u Nišu 21.jula 2016. godine.

Žene Niša i njegove bliže okoline su i ovog puta pokazale veliko interesovanje za dojenje i došle u jako lepom broju da saslušaju, da pitaju i da nakon svega odu kući sa mnogo više informacija o dojenju nego što su imale kada su oko 19:30 došle u Regionalni centar za obrazovanje, kod Parka Sv. Save u opštini Medijana.

[wp_ad_camp_1]

I na ovoj radionici su uz trudnice bile prisutne i majke sa bebama kao i buduće bake.

“Suština radionica za pripremu dojenja jeste u tome da se znanje konstantno dopunjava, a da pored samih žena koje čeka čin dojenja nakon rođenja deteta, radionici prisustvuju o ostali članovi domaćinstva kako bi i oni stekli znanje i bili u prilici da u teškim trenutcima budu podrška dojilji.” – Tereza Kiš Miljković.

Nis dojenje

Nakon uvodnog dela i predstavljanja prešlo se na detalje tehnike dojenja, od toga kako gde i kada nastaje majčino mleko preko pravilnih položaja, matematike dojenja… do svih onih sitnih detalja kako da dojenje bude uspešno. Mnogo toga nije stalo u radionicu jer da smo pričali o svim aspektima dojenja onda radionica ne bi trajala blizu 3 sata već mnogo, mnogo duže.

Nakon prvog dela pauza… osveženje za sve prisutne i nastavak koji se dotakao najčešćih problema, načina kako ih rešiti na najbolji način. U drugom delu svoj doprinos aktivnim učešćem pružile su Jelena Ranđelović Stanojević i Nataša Tasić, dve majke koje su iznele svaka svoje iskustvo i po jedan problem sa dojejem koji je njih zadesio, zajedno sa preporukom za pravilno rešavanje istih.

Po prvi put smo na jednoj od radionica imali u publici tri majke koje očekuju rođenje blizanaca pa je to naravno iziskivalo i malo razgovora na temu kako dojiti blizance, da li je to uopšte moguće i kako uklopiti dojenje blizanaca sa svakodnevnim izazovima porodičnog života.

Jednostavno rečeno: Da. Nišlijke su spremne da doje svoju decu!

Kako bi radionica bila organizovana i pre svega besplatna za sve trudnice i majke koje su je posetile zahvaljujemo se podršci opštine Medijana koja nam je u okviru svoje podrške udruženjima omogućila da je održimo. Radionicu su na svoj način pomogle i Maja Marjanović naš višegodišnji fotograf i Danijela Vujošević zadužena za dizajn i social networking.

Očekujte nas ponovo negde na jesen u Nišu kada ćemo ponovo omogućiti zajedničkim snagama novoj grupi trudnica da se pripremi za ovaj važan čin pružanja dobrog starta u životu svojih beba.

Fotografije sa dešavanja možete videti OVDE (fb stranica)

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!