Dala je bebu na usvajanje ali joj i dalje šalje svoje mleko

Kalina Fajzer (19) dala je svog sina na usvajanje pre tri meseca, ali i mu i dalje šalje svoje mleko.

facebook/Kaleena Pysher

– Znam da sam na neki način potrebna svojoj bebi, iako ona sada ima druge roditelje. Znam da je za svako dete najbolje majčino mleko i nemam nameru da prestanem da se izmalazam samo zato što sam donela ovakvu odluku – objasnila je Kalina.

Fajzerova je saznala da je u drugom stanju prošlog proleća, dok je još pohađala srednju školu.

– Kada sam saznala da sam trudna, svesna da nemam mogućnosti da sama podižem dete, odlučila sam se da dam dete na usvajanje – rekla je Kalina.

Još u četvrtom mesecu trudnoće, Kalina je našla porodicu koja će usvojiti njenu bebu i svakodnevno ih obaveštavala o napredovanju bebe.

Facebook/Kaleena Pysher

U sedmom mesecu trudnoće, obavestila je porodicu da bi želela da doji bebu za vreme boravka u porodilištu,kao i da narednih nekoliko meseci šalje svoje mleko kako bi ga oni dali bebi.

– Želela sam da moja beba ima najbolje u životu. Upravo sam je zbog toga i dala drugoj porodici da joj pruži dom. Dosta sam čitala o blagodetima majčinog mleka i odlučila da bi za nju bilo najbolje dag a konzumira svakodnevno koliko god budem imala mleka – objasnila je Kalina.

Dijana Vest, direktorka nevladine organizacije „ La Leche” bila je impresionirana stavom ove mlade devojke i javno je pohvalila.

– Naša organizacija se pruža podršku dojiljama i zalaže se za što duže dojenje beba i dece. To je dar koji se ne odbacuje tek tako – istakla je ona.

Fajzerova je, na svu sreću imala dosta mleka, a bilo je dana kada je na svaka dva sata izmlazala po 180 ml. Mleko koje je izmlazala pakovala je u specijalne kese koje je odlagala u zamrzivač i čuvala dok ih ne pošalje svojoj bebi.
Iako joj ponekad bude teško kada je se seti, Kalina kaže da je raduje što može maker in a ovaj način da učestvuje u njenom odrastanju.

Sanja Jakšić | Foto: Facebook/Kaleena Pysher izvor: zena.blic.rs

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!