Dan porodice – Niš 2016.

Ove nedelje posvetite vreme svojoj porodici! Zabavite se informišite i osvojite nagrade

Članovi uže i šire porodice i organizacije i institucije čiji je rad usmeren na porodicu okupiće se drugi put zaredom na dan obeležavanja Međunarodnog dana porodice, a u okviru manifestacije „Dan porodice“ u parku Čair iza Dečjeg kulturnog centra u Nišu, u nedelju, 15. maja 2016. godine od 12 sati.

Ove godine prijavljeno je preko 30 organizacija, a u samom programu učestvuje više od 100 muzičkih, plesnih, akrobatskih, pokaznih grupa i pojedinaca.

Tako će niški osnovci izvesti predstavu „Dete, nemoj da se predaš“ rađenu u okviru istoimenog projekta, a posetioci će moći da uživaju i u muzičkim izvedbama učenika Muzičke škole i udruženja GRUBB, kao i u plesnim i akrobatskim tačkama ANIP Mozaik, Plesnog kluba Primavera, USB i Fox, kao i pokaznim tačkama aikido veštine Udruženja Taka.

[wp_ad_camp_1]

Manifestaciji su se pridružili i Oxford centar, Momentum Strategies NLP Centar, Psiho sfera, NURDOR, Moja podrška dojenju – Tereza Kiš, Ćaslalište za mame u NIšu, Joga Irene Paunović, Drugačiji zajedno, Dečji kulturni centar Niš, Zooplanet, Dečja akademija sporta, Musicorn, Crveni krst Niš, Odred izviđača Lola, posetioce i učesnike porodičnog kviza obezbeđene su interesantne nagrade koje su darivali izdavačka kuća Laguna, Diskonti Čičo Ričo, Prodavnica zdrave hrane Beyond, Nais print. Glavnu nagradu obezbedila Specijalna bolnica za rehabilitaciju Vranjska Banja – vikendom za dve osobe!

Cilj obeležavanja Međunarodnog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Manifestacija “Dan porodice” osmišljena je pre svega da bi se na jednom mestu okupilo što više pojedinačnih porodica, ali i što više članova uže i šire porodice, da to vreme koje će provesti zajedno bude ispunjeno sadržajima koji će zabaviti sve članove porodice, ali i uputiti ih na institucije, organizacije i udruženja, kao i neformalne grupe koje im mogu pružiti podršku u svim važnim segmentima porodičnog života – zdravstvenim, obrazovnim, socijalnim, rekreativno-zabavnim.

Akcijom želimo da doprinesemo jačanju i proširivanju porodice, kao osnove svakog društva, pa i naše lokalne zajednice.

Cilj nam je i da sve bitne aktere čiji je rad usmeren na porodicu okupimo na jednom mestu i podstaknemo njihovu međusobnu saradnju i umrežavanje.

PROGRAM JE PODELJEN NA 3 DELA:
– Scensko-zabavni program u centralnom delu manifestacije, gde će svoje znanje, veštine i talenat pokazati razne rekreativne grupe, a u određenim segmentima i sami posetioci,
– Radionice i predavanja – u prostoru oko centra biće postavljeni punktovi udruženja, organizacija i institucija koje učestvuju na manifestaciji. Više od polovine učesnika organnizovaće radionice, predavanja i kreativno predtavljanje svog rada. Ostali punktovi biće informativnog karaktera, gde će predstavnici institucija i udruženja odgovarati na pitanja posetioca i usmeno predtavljati svoj rad. Neke od ovogodišnjeh tema su uspešno dojenje, rešavanje konflikta među partnerima, masaža beba, joga za celu porodicu i druge zanimljive radionice.
– Edukativno-rekrativno-zabavni program za celu porodicu kroz demonstraciju rada udruženja, specijalizovanih službi sl.

Neki od prošlogodišnjih učesnika su Udruženje Taka Niš, GRUBB centar, Dečje ekološko pozorište, Odred izviđača „Lola“, Psihosfera Centar Niš, Dečji hor „Vilenjaci“, Grupa: „Nišlijke koje podržavaju dojenje“, pripadnici niške Vatrogasne brigade, Internacionalna asocijacija za masažu beba, Musicorn, Karate klub „Borac“, Omladinski pedagoški centar, Plesni klub „Primavera“, Konjički klub „Nonius“, Izdavačka kuća „Laguna“, Izdavačka kuća “Čarobna knjiga”, Politikin Zabavnik, Pozorište lutaka Niš, Bioskop „Kupina film“, Striparnica „Južni Darkwood“, Super radio Niš.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!