Decija moda obelezila peti modni danan 13. Jakobs Feshn Seleksna

Izvor: 24sata

U bojama šumskih bobica

Kao i svake sezone Fešn selekšna, ni na ovom, trinaestom, nije izostavljena moda namenjena najmlađima. Tako se i prekjuče na pisti u jednoj od hala Centra „Sava“ u Beogradu zavrtelo pregršt raznobojnih modela koje su „Kiko“, „Moj tim“ i „Jagger junior“ pripremili za nastupajuće hladne dane.

Odeća „Kiko“ za jesen-zimu 2008. dolazi iz Italije i namenjena je deci od rođenja do 8. godine. Podeljena je po uzrastu na tri grupe, i to „Nursery“ za mališane do godine dana, zatim „Infant boy/girl“ do četvrte godine i „Kids“ do osme godine. Kolekcija za bebe urađena je od najfinijih i isključivo prirodnih materijala, razne aplikacije daju sofisticiranu liniju. Pored tradicionalne roze i svetloplave, tu je i bela boja sa braon detaljima. Za malo starije mališane novi modeli obiluju aplikacijama, a kod dečaka su to print, amblemi, džepovi, vez, dok odeću za klinceze krase vesele slike, šljokice i tračice. Boje koje „Kiko“ predlaže klincima su šarenolike, ali na prvom mestu za devojčice su tu roze-siva kombinacija na majicama uz najnoviji džins, dok je predlog za dečake žuta, bež, braon i oranž.

Druga revija protekla je u modelima za devojčice „Moj kroj“ Jasne Janković. Kolekcija je urađena od prirodnih materijala, a raznovrsne trendi kreacije za male princeze koje vole da su doterane karakterišu i krojevi koji pružaju potpunu udobnost.

Na kraju programa rezervisanog za dečju modu predstavio se „Jagger junior“. Inspiracija za novu kolekciju su sama deca, a ono što ovaj brend čini prepoznatljivim jesu jednostavni i funkcionalni krojevi koji mogu međusobno da se kombinuju, kao i varijacije različitih tipova prirodnih tkanina. U kolekciji za tekuću jesen i nastupajuću zimu nalazi se preko 70 modela i to su majice, duksevi, košulje, tunike, džemperi, helanke, pantalone, suknje, jakne i naravno, džins. Boje koje karakterišu ove nove odevne komade podsećaju na šumske bobice, a to su ljubičasta, boja šljive u kombinaciji sa zemljanim tonovima.

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!