Dve godine podrške dojenju na javnom mestu – pridružite nam se!

bg sajt

Poštovane trudnice i majke,

Prva subota u junu 2015. Biće posvećena obeležavanju DVE GODINE od prve akcije podrške dojenju na javnom mestu.

Pre dve godine na predlog članica moje grupe za podršku dojenju (koja je tada imala nešto preko 6.000 članova) pod nazivom “Moja podrška dojenju”, u više gradova na teritoriji Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali i van ovih država, organizovano je okupljanje trudnica i majki kao i svih onih koji podržavaju dojenje uz druženje sa ciljem promovisanja dojenja.

Pozivam vas sve da u subotu 06.06.2015.  zajedno sa svojim sugrađankama organizujete zajedničko druženje u svom gradu.

 

Tema okupljanja i druženja je Podrška dojenju na javnom mestu! Cilj ove akcije je da se promoviše dojenje kao prirodan čin, a da majke pri tome ne trebaju da se stide da podoje svoje dete bilo gde van svoje sobe.

Poželjno je da se okupite, družite, podojite zajedno svoju decu i to ovekovečite fotografijama koje ćemo objaviti u zajedničkom albumu. Kako je to izgledalo pre dve godine možete videti na ovim fotografijama OVDE

Dojenje je u prvih 6 meseci jedina hrana i piće koje je potrebno svakoj bebi i treba joj dozvoliti da sisa. Od 6. meseca do godinu dana majčino mleko je osnovna hrana a sve ostalo je dopuna obroka. Nema potrebe da se majke kriju u sobi ili da odlaze da doje svoje bebe u javne toalete. Dojenje je prirodno i potrebno. Jako je mali broj majki koje imaju medicinski razlog da ne doje i apsolutno ih podržavamo u svakom smislu. Za njihove bebe je napravljeno adaptirano mleko ali većina, ogromna većina, može da doji ali one koje to ne rade su žrtve nemanja adekvatne informacije.

Ispred nas su lepi sunčani dani, ne dozvolite da zbog predrasuda majke moraju biti u kući. Potrebno je podržati majke da podoje svoje dete kada ono ima potrebu da sisa.

Akcija je apsolutno neprofitnog karaktera i moje angažovanje, kao i angažovanje žena je potpuno volontersko i besplatno.

Ko želi da učestvuje može se javiti OVDE

Podjeli:

Odgovori

error: Content is protected !!